sâmbătă, iunie 25, 2022

Nu cred că avem nevoie de mai multe motive ca să mâncăm ciocolată. Aceasta este delicioasă, dar nu orice tip de ciocolată are și beneficii nutriționale asupra organismului. Pe lângă faptul că ne oferă energie, ciocolata ne ajută și să suprimăm tusea. Tipul de ciocolată minune este ciocolata neagră.

Ciocolata cu un procentaj mare de cacao este benefică pentru organism. Iată 5 motive

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

  1. Te ajută să reziști mai mult la aerobic

Fie că e vorba de antrenamente cardio sau antrenamente care te solicită mult mai puțin, ciocolata îți oferă energia de care ai nevoie ca să reziști mai mult în sala de sport. Cu toate acestea, nu înseamnă că dacă mâncăm jumătate de ciocolată vom putea rezista 3 ore în sala de sport. Jumătate de pătrățel de ciocolată este suficient pentru a te energiza

  1. Te destresează

Ciocolata neagră activează producția de hormoni ai fericirii, care te destresează și te relaxează. Studiile au arătat cum consumul de ciocolată neagră de două ori pe săptămână ajută la reducerea producerii hormonului stresului, foarte dăunător pentru organism

Te-ar mai interesa: Te-ai săturat de ceaiul verde? Încearcă ceaiul de ...

  1. Protejează inima

Consumul de ciocolată neagră îmbunătățește circulația sângelui, astfel, mai mult sânge ajunge la inimă și la organe și îmbunătățește sănătatea general a organismului.

  1. Te scapă de tuse

O bucățică mica de ciocolată neagră te poate scăpa de tusea persistentă, deoarece conține teobromină, un compus important și benefic.

  1. Scade tensiunea arterială

Tensiunea arterială mare sau hipertensiunea este o problemă de sănătate care afectează foarte mulți oameni. Ca să îți controlezi tensiunea arterială poți consuma un pătrățel de ciocolată zilnic, ca să crești fluxul de sânge din organism.

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private