Sari la conținut

5 nereguli ascunse de pofta de dulciuri

Dorinta de a manca dulciuri este cauzata uneori de carente de crom, magneziu sau de zinc. Alteori, ea semnaleaza o problema de natura psihica.
Pofta de dulciuri nu ar fi o problema atat de mare daca le-am consuma pe acelea care contin zaharuri cu eliberare lenta, care se gasesc, de exemplu, in fructe. Ele ne asigura un nivel constant de energie, pe o perioada mai lunga.
Insa pentru multe persoane, dulce inseamna prajituri si bomboane cu zahar alb, rafinat. Acesta face parte din categoria zaharurilor cu eliberare rapida, care ne cresc intr-un timp foarte scurt glicemia, dar care o si scad la fel de rapid.
Consumand asemenea zaharuri, care provoaca variatii foarte bruste ale glicemiei, ne expunem riscului de a face diabet. De aceea, este bine sa limitam aceste pofte, mai ales daca ele ne trimit catre zaharurile nesanatoase, iar pentru reusi acest lucru, este important sa aflam cauza lor.
Iata care poate fi ea:
1. Esti obosita. Pofta de dulce este intiparita in genele noastre. Suntem programate genetic sa mancam alimente care contin zaharuri, pentru acestea sunt o sursa importanta de energie. Oboseala este de multe ori consecinta scaderii nivelului glicemiei din sange, iar organismul nostru reactioneaza la aceasta modificare prin cresterea apetitului pentru dulce.
Continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel