luni, octombrie 3, 2022

5 obiceiuri de machiaj pentru ochi care pot duce la pierderea vederii.

Ochii sunt partea cea mai sensibilă a corpului care necesită îngrijire suplimentară. Dar pentru vedete sau pasionații de machiaj, este aproape inevitabil să-și machieze ochii. Dar nu practica în sine poate afecta vederea, ci obiceiurile iresponsabile ale machiajului ochilor pot afecta sănătatea ochilor.

De la gene până la pleoape, deteriorarea poate apărea oriunde și necurățarea sau demachierea în mod corespunzător poate avea următoarele efecte negative:

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

  • Vedere încețoșată
  • Infecții oculare
  • Cornee zgâriată
  • Ochi uscați
  • Pierderea temporară sau permanentă a vederii


5 obiceiuri de machiaj pentru ochi care pot duce la pierderea vederii

Citiți mai departe pentru a afla despre 5 obiceiuri proaste de machiaj pentru ochi care vă pot provoca pierderea vederii.

1. Necurățarea pensulelor de machiaj: Pensulele de machiaj precum cele folosite pentru aplicarea fardului de obraz sau a creioanelor de ochi sau a fardurilor ar putea găzdui bacterii și murdărie care pot pătrunde în ochi dacă nu sunt curățate în mod regulat. Acestea sunt capabile să provoace o mare parte de iritații și erupții ale pielii, chiar și infecții oculare.

2. Împrumutul rimelului sau a creionului de ochi: A împrumuta cuiva sau de la cineva rimelul sau creionul de ochi poate fi o greșeală, deoarece uneori, bacteriile de pe produs folosit de altcineva sau de tine se pot transmite pentru a provoca infecții.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

3. Nu te speli pe mâini înainte de a te machia: Pandemia de coronavirus i-a lăsat pe oameni obsedați de igienizarea regulată și spălarea mâinilor. Dar acest obicei ar putea face minuni pentru cei care trebuie să se machieze în mod regulat. Mâinile pot transporta germeni care se pot transfera în instrumentele de machiaj și pot pătrunde în corp sau în ochi pentru a provoca daune ireversibile.

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

4. Folosirea machiajului expirat: Pot exista produse pe care le-ați putea folosi timp de peste șase luni; cu toate acestea, rimelul singur trebuie înlocuit la fiecare trei luni. Rimelul expirat poate face genele decojite și le poate încărca cu bacterii, rănind astfel ochii.

5. Machiat la pat: Este normal sa te simti epuizat după o petrecere sau după muncă, chiar și dacă îți dorești să te demachiezi. Dar nedemachiarea nu numai că îți întinde rimelul pe fețele de pernă, dar transferă și particule iritante în ochi, care pot provoca ochiul roz sau alte infecții.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private