Sari la conținut

5 obiceiuri simple pentru sănătatea intestinului tău

intestin sănătos

Sănătatea intestinului este este esențială pentru întregul organism. Aceasta menține funcțiile normale ale corpului și, de asemenea, contribuie în mod semnificativ la detoxifierea naturală a organismului. Iată ce obiceiuri te vor ajuta să ai un intestin sănătos, fără soluții costisitoare sau incomode.

Intestinul contribuie atât la absorbția nutrienților esențiali din alimente, cât și la eliminarea reziduurilor și toxinelor din organism. Dacă acesta nu funcționează în mod corespunzător se pot dezvolta anumite afecțiuni și tulburări neplăcute, care pot afecta calitatea vieții și pot duce la complicații pe termen lung.

5 obiceiuri pentru un intestin sănătos

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare ce obiceiuri te pot ajuta să menții sănătatea intestinului tău fără să cauți tot felul de soluții costisitoare, care nu oferă rezultatele așteptate.

Dacă cineva ți-a spus vreodată că să ai grijă de sănătatea intestinului tău este scump, restrictiv și greu, lasă-mă să-ți spun … nu e adevărat!

Iată 5 micro-obiceiuri de ale mele, care fac o diferență reală pentru intestin și sănătatea generală – fiecare durează un minut sau mai puțin. Efort minim. Fără costuri. Rapid și ușor.

paraziții intestinal

Expune-ți fața la lumina naturală primul lucru dimineața

Lumina este modul în care comunică ceasul corpului nostru și mediul înconjurător, astfel încât obținerea de lumină primul lucru dimineața vă ajută să vă susțineți ritmul circadian = o calitate mai bună a somnului. Și somnul este una dintre cele mai subevaluate resurse pentru a sprijini o sănătate intestinală bună.

Păstrați mereu o sticlă sau un pahar cu apă pe lângă voi

A rămâne hidratat este foarte important – și menținerea aportului de lichide poate ajuta la evitarea constipației!

Deconectați-vă cu un exercițiu rapid de respirație 4-7-8

Stresul vă poate face și intestinul stresat. Ori de câte ori vă simțiți puțin stresați, încercați să respirați timp de 4 secunde prin nas, țineți-l timp de 7 secunde, apoi expirați prin gură timp de 8 secunde. Repetați-l din nou de 2-3 ori.

Alegeți combinații de legume, fructe și fasole amestecate

În loc doar de o salată simplă, alegeți o pungă de salată mixtă. În loc să cumpărați doar ardeiul roșu, luați și portocaliu și verde. În loc de o cutie de fasole neagră, optați pentru amestecul de 4 sau 5 fasole.

Mestecați-vă fiecare gură mâncarea de 10-20 de ori

Digestia începe în gură, deci luați timp să mestecați în timpul meselor, în special pentru a ajuta la ameliorarea balonărilor pe care le-ați putea întâmpina”, recomandă Patricia Rusu.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel