luni, august 2, 2021

Ficatul este un organ esențial pentru organism. Acesta este reponsabil, împreună cu alte organe, de îndeplinirea a sute de funcții în corpul nostru. Deși este singurul organ care are capacitatea de a se regenera,

este esențial să îl îngrijim cât mai bine pentru a nu produce leziuni ireversibile. Care sunt primele semne că ficatul suferă?

Afecțiunile hepatice nu provoacă întotdeauna simptome evidente. Adesea, acestea se manifestă abia când bolile se agravează, iar tratamentul este mult mai complex.

Pentru a depista din timp afecțiunile este necesar să recuoști primele semne ale unui ficat bolnav. Cu siguranță, acestea nu oferă un diagnostic precis. Pentru a te asigura de acuratețea simptomelor este necesar să faci un control medical amănunțit. Astfel, dacă te confrunți cu simptomele următoare

este indicat să consulți medicul pentru a parcurge următorul pas.

Semne frecvente că ficatul suferă

Pierderea apetitului

Acesta este un semn de alarmă principal în depistarea afecțiunilor hepatice. De obicei, lipsa apetitului și pierderea rapidă în greutate anunță o boală serioasă a ficatului.

Stare de greață

Ficatul are un rol esențial în eliminarea toxinelor. Astfel, când funcțiile îi sunt încetinite, toxinele nu sunt eliminate în mod corespunzător din organism și se poate instala senzația de greață din cauza schimbărilor de metabolism. Atunci când avem grețuri sau vomităm

fără a avea o cauză cunoscută sau o problemă digestivă depistată, acest simptom poate indica o afecțiune serioasă la nivelul ficatului, scrie Good Days.

Oboseala excesivă

Oboseala excesivă, care nu se ameliorează odată cu relaxarea sau somnul corespunzător, poate semnala că ficatul tău este bolnav, iar funcțiile sale sunt mai lente.

Halena

Respirația urât mirositoare (halena) sau modificările mirosului corpului pot semnala incapacitatea ficatului de a elimina toxinele din organism. Astfel, acumularea de toxine declanșează schimbări în mirosurile propriului corp.

Retenția de lichide

Ficatul

bolnav împiedică funcția circulatorie. De aceea, retenția de apă este o manifestare frecventă a ficaului bolnav. Retenția poate fi evidentă la nivelul picioarelor și gleznelor.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri