duminică, ianuarie 29, 2023

Parkinson este una dintre acele boli care, deși nu poate fi prevenită, poate fi îngrijită pe tot parcursul vieții, astfel încât să nu fie atât de gravă.

În acest sens, cercetătorii de la Departamentul Clinic de Neuroscience de la Universitatea din Cambridge au dezvăluit rezultatele comparative ale unui studiu.

„Scalarea și urmărirea longitudinală a participanților la Biobank din Marea Britanie oferă dovezi ale declinului cognitiv și funcțional cu ani înainte ca simptomele să devină evidente în mai multe boli neurodegenerative”, au spus ei în rezultatele publicate în Jurnalul Asociației Alzheimer.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Din această constatare, specialiștii spun că „identificarea, inclusiv modificările cognitive și funcționale înainte de diagnosticare, ar putea îmbunătăți selecția trialurilor de tratament preventiv și precoce care modifică boala”.

Mai exact, ei au descoperit că persoanele care au dezvoltat Alzheimer sau demență frontotemporală au avut rezultate mai proaste la ceea ce poate fi clasificat drept cinci semne timpurii.

5 semne timpurii ale bolii Parkinson

  • Rezolvarea problemei.
  • Timp de reactie.
  • Memoria listelor de numere.
  • Memoria prospectivă (capacitatea de a-ți aminti să faci ceva mai târziu).
  • Teste de potrivire a figurii de familie.

În plus, în studiu au fost sugerate modificări patologice precoce la pacienții care urmează să fie diagnosticați.

„Procesele fiziopatologice ale bolilor neurodegenerative încep cu ani înainte de diagnosticare. Cu toate acestea, modificările prediagnostice ale cogniției și ale funcției fizice nu sunt bine înțelese, în special în bolile neurodegenerative sporadice.”

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

De aceea au insistat că nu este atât de clar dacă acest lucru se traduce prin deteriorarea cogniției sau a funcției zilnice.

„Există dovezi ale uitării accelerate înainte de diagnosticare la purtătorii de mutații familiale AD, în timp ce apatia și disfuncția executivă apar devreme la persoanele care poartă mutații FTD.

Cu toate acestea, funcțiile cognitive și comportamentale generale rămân aproape normale dacă sunt susținute de o reorganizare a rețelei funcționale a creierului.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Nu este clar dacă modificările cognitive și ale funcției fizice în bolile neurodegenerative sporadice sunt detectabile înainte de apariția simptomelor și cu cât timp înainte de un diagnostic sunt identificabile”, au spus aceștia, potrivit Semana.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private