vineri, iunie 2, 2023

Semne timpurii ale cancerului ovarian. Cancerul ovarian este a cincea cauză principală de decese cauzate de cancer în rândul femeilor din întreaga lume.

Fiind foarte greu de diagnosticat deoarece nu există simptome vizibile în stadiile inițiale, cancerul ovarian afectează ovarele care produc ovule. Cancerul ovarian determină o creștere rapidă a celulelor canceroase care se înmulțesc, invadează și distrug țesutul sănătos al corpului.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 2 – 4 iunie, un weekend pli...

Potrivit experților în sănătate, pacienții se confruntă cu câteva simptome generale, cum ar fi balonare și umflături și, uneori, sângerare vaginală. Cu toate acestea, deoarece aceste simptome pot fi și semne ale altor afecțiuni, multe femei nu le iau în serios.

Specialiștii atrag atenția că, dacă aceste semne persistă câteva săptămâni, ar trebui să solicitați sfatul medicului.

Câteva semne mortale ale cancerului ovarian sunt:

Semne de cancer ovarian: 1. Senzație de balonare

Senzația de balonare este unul dintre semnele precoce și comune ale cancerului ovarian. De multe ori, balonarea este însoțită și de distensie abdominală sau umflare vizibilă, ceea ce indică o problemă.

Te-ar mai interesa: Este OFICIAL: România în criză socială! Începe GRE...

Potrivit experților în sănătate, ascita, o afecțiune în care se acumulează lichide în stomac, provoacă balonare în cancerul ovarian. Ascita, spun medicii, se formează atunci când celulele canceroase se răspândesc în peritoneu, mucoasa abdomenului.

Cu toate acestea, acestea se pot dezvolta și atunci când cancerul blochează o parte a sistemului limfatic, ceea ce determină acumularea de lichid, deoarece nu se poate scurge în mod normal.

Te-ar mai interesa: SCANDAL ÎN SĂNĂTATE: Absolvenții cu note mici la R...

2. Pierderea poftei de mâncare

Medicii spun că multe tumori eliberează anumite tipuri de hormoni care îți afectează foamea. Lucruri precum durerea, stresul, depresia, deshidratarea și greața care ar putea fi legate de cancerul în sine pot reduce apetitul unei persoane.

Potrivit Cancer Treatment Centers of America, pierderea poftei de mâncare cauzează, de asemenea, răni bucale, oboseală, simț al gustului și mirosului alterat și un gust prost persistent în gură.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...

Semne de cancer ovarian: 3. Nevoie urgentă de a urina tot timpul

Cancerul ovarian provoacă, de asemenea, o schimbare masivă a funcției vezicii urinare. Câteva simptome includ senzația de presiune sau durere în vezica urinară tot timpul, urinarea frecventă și nevoia bruscă și urgentă de a urina.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Medicine, incontinența urinară, urgența sau frecvența au fost printre cele mai frecvente simptome la femeile diagnosticate cu cancer ovarian în stadiile I sau II. 

Te-ar mai interesa: Femeile vor avea dreptul la concediu plătit de sta...

4. Dureri severe de spate

Multe femei se confruntă cu dureri severe de spate atunci când sunt diagnosticate cu cancer ovarian în stadiu avansat. Medicii spun că înainte de diagnosticare, femeile se plâng că au dureri de spate care persistă pe tot parcursul zilei și le interferează cu somnul, precum și cu odihna și nu au răgaz nici măcar cu medicamente.

Potrivit studiilor, este cauzată de lichidul care se adună în pelvis și irită țesuturile spatelui inferior. 

Semne de cancer ovarian: 5. Sângerări vaginale

Sângerările anormale din vagin, chiar și după menopauză sunt frecvente în rândul femeilor care au cancer ovarian. Potrivit Medical News Today, sângerarea anormală include, de asemenea, orice fel de sângerare vaginală neobișnuită, cum ar fi:

  • Sângerări între menstruații
  • Sângerări după actul sexual
  • Secreții frecvente care variază în culoare de la limpede, alb sau cu tentă de sânge

Modificările ciclului menstrual al unei persoane, inclusiv perioadele pierdute, perioadele neregulate sau sângerări mai abundente decât de obicei, pot fi, de asemenea, semne ale cancerului ovarian.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private