5 semne timpurii de chisturi ovariene. Atenție! Pot provoca cancer dacă sunt ignorate

Semne timpurii de chisturi ovariene de care trebuie să aveți grijă. Chisturile ovariene sunt în general mici și inofensive și nu au simptome. De cele mai multe ori, se dizolvă de la sine, dar uneori pot fi cauza unor probleme și disconfort extrem.

Chisturile ovariene pot provoca durere sau pot chiar sângera, provocând o urgență medicală. Potrivit medicilor, chisturile care apar mai ales în anii de reproducere ai unei femei sunt rareori un semn de cancer, dar unele dintre ele devin canceroase în timp, mai ales după menopauză.

Cum se formează chisturile

Una dintre principalele cauze ale deceselor legate de cancer în rândul femeilor la nivel global, este cancerul ovarian. În unele condiții, chisturile pot fi dăunătoare și pot provoca simptome precum vărsături, greață și durere intensă în pelvis. Ele pot chiar să se rupă, rezultând în interne sângerare în pelvis.

Ovarele, spun medicii, sunt organe mici situate adânc în pelvis, care sunt responsabile pentru creșterea ouălor, într-un sac sau folicul. Un ou este eliberat din sacul său într-una dintre trompele tale uterine în timpul ovulației. Ulterior, sacul se dizolvă de obicei. Dar uneori, sacul poate rămâne, se umple cu lichid și se poate dezvolta într-un chist.

Semne timpurii de chisturi ovariene de care trebuie să aveți grijă

Ca și chisturile ovariene necanceroase, tumorile canceroase uneori nu provoacă simptome minore sau nu cauzează la început simptome minore. De obicei, sunt greu de simțit, chiar și în timpul unui examen fizic și de aceea este dificil de detectat cancerul ovarian în stadiu incipient.

Câteva semne și simptome ale unui chist ovarian pe care nu trebuie să le ignorați sunt:

1. Durere constantă în zona pelvină: Dacă vă confruntați cu durere surdă și constantă în zona pelvină, poate exista un chist care să cauzeze probleme.

Durerea pelvină este un simptom comun asociat cu chisturile ovariene. Tratamentul, spun medicii, depinde de factori precum dimensiunea, tipul și severitatea chisturilor, precum și de simptomele individului și starea generală de sănătate.

2. Balonare: Chisturile cauzează adesea balonare abdominală și o senzație de plenitudine în mod persistent în jurul ciclului menstrual. Consultați-vă medicul dacă suferiți de balonare în mod regulat, deoarece este, de asemenea, un semn al multor alte afecțiuni.

3. Menstruații neregulate: Multe femei suferă de cicluri menstruale neregulate, totuși, chisturile ovariene perturbă echilibrul hormonal normal, ducând la modificări ale ciclului menstrual. Poate provoca menstruații neregulate, pierderi ale menstruației, sângerări mai abundente sau mai ușoare decât de obicei sau perioade prelungite.

4. Actul sexual dureros: Cunoscut și sub numele de dispareunie, actul sexual dureros este unul dintre cele mai timpurii și mai proeminente semne ale chisturilor ovariene. Când chisturile cresc, ele exercită presiune asupra uterului sau a zonei pelvine, provocând disconfort sau durere în timpul actului sexual.

5. Probleme urinare: Multe chisturi care cresc în dimensiune exercită, de asemenea, presiune asupra vezicii urinare, ducând la simptome urinare, cum ar fi o frecvență crescută a urinării, o senzație de urgență tot timpul sau dificultăți la golirea completă a vezicii urinare. În unele cazuri, chisturile ovariene obstrucționează și fluxul normal de urină.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

5 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

7 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

7 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

8 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

8 ore ago

Citeste si: