Categories: Ştiri sănătate

Inovator! A apărut primul test de sarcină pe bază de salivă. Iată ce trebuie să știi

O companie israeliană a introdus un kit de testare de sarcină pe bază de salivă pentru a îmbunătăți experiența de testare la domiciliu, depășind modalitatea de colectare tradițională a urinei pentru detectarea sarcinii.

Startup-ul israelian Salignostics este responsabil pentru dezvoltarea kitului Salistick, care va fi disponibil pentru achiziționare în diferite țări europene, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite și Israel. De asemenea, se află în prezent într-un proces de certificare pentru a-și extinde acoperirea.

Salistick este o abordare inovatoare ușor de utilizat, care oferă rezultate extrem de precise, în special în primele etape ale sarcinii. Poate fi folosit cu ușurință oricând și oriunde, Abingdon, unicul distribuitor al Salistick în Marea Britanie. a spus pe site-ul său.

Primul test de sarcină pe bază de salivă: „E ușor și igienic”

Salistick detectează sarcina prin identificarea unui hormon numit gonadotropină corionică umană (hCG), care este produs în organism atunci când cineva este însărcinată. Este precisă aproximativ 96,32% în prima zi după o menstruație pierdută și 97,35% în a doua zi.

Creatorii testului de sarcină Salistick au venit cu această idee după ani de studii de salivă.

Ei și-au dat seama că saliva ar putea fi folosită pentru a detecta mai multe schimbări pe care organismul le suferă, fie că este vorba despre sarcină sau COVID-19. Cercetătorii au vrut să faciliteze testele pentru aceste afecțiuni prin utilizarea salivei în loc de alte metode precum urina sau sângele, potrivit Wired.

Saliva este cheia pentru diagnosticarea rapidă dintr-o varietate de motive medicale. Este singurul mijloc non-invaziv, ușor și igienic de a detecta hormoni, viruși și chiar boli. 

Cu Salistick, valorificăm abilitățile puternice de diagnosticare pe care le-am putut crea din analiza salivei. Acest produs elimină complet nevoia de mostre de sânge și urină atunci când testăm pentru sarcină„, a spus prof. Aaron Palmon, co-fondatorul Salignostics.

Recent Posts

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

6 minute ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

37 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

51 de minute ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

o oră ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică