Sari la conținut

Scapă de constipație și balonare cu doar două ingrediente naturale din bucătăria ta

constipatia la adulti
sursa foto arhiva doctorul zilei
Atenție la aceste obiceiuri dăunătoare care pot provoca constipație

Semințele de in – semințele din planta de in – oferă multe beneficii pentru sănătate. Conțin acizi grași omega-3 și acid alfalinolenic, care pot reduce riscul de boli cardiovasculare și, respectiv, pot lupta împotriva inflamației.

Dar acestea nu sunt singurele beneficii ale semințelor de in. De asemenea, este o sursă de fibre și poate fi folosită pentru a trata și a preveni constipația.

În acest articol, vă explicăm cum să folosiți semințele de in pentru a ameliora constipația, precum și alte remedii casnice pentru a stimula regularitatea intestinului.

Da! Semințele de in pot ameliora constipația

Constipația se referă la incapacitatea de a avea o mișcare intestinală sau o activitate intestinală rară – de obicei, mai puțin de trei scaune pe săptămână. Este o problemă gastro-intestinală comună, iar semnele includ scaune dure și uscate, dureri abdominale, senzație de lenență și balonare.

În timp ce medicamentele fără prescripție medicală pot ajuta la ameliorarea constipației, remediile naturale precum semințele de in s-au dovedit a fi eficiente la unii oameni.

Aceste semințe strălucitoare sunt pline și cu alți nutrienți, cum ar fi proteine, potasiu, magneziu, proteine și fibre. De fapt, semințele de in sunt o sursă bogată de fibre solubile.

Fibrele solubile se dizolvă în apă, făcând scaunele mai moi și mai ușor de eliminat. Acest lucru ajută la ameliorarea constipației asociate cu nereguli și afecțiuni digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil și boala diverticulară. O lingură de semințe de in măcinate conține aproximativ 1,9 grame de fibre, 8% din valoarea zilnică (VD).

Ce arată cercetările

Într-un studiu, 90 de participanți cu constipație funcțională au primit fie 50 de grame de făină de in pe zi, fie 15 mililitri (mL) de soluție de lactuloză pe zi timp de 4 săptămâni. La sfârșitul studiului, ambele grupuri au raportat o activitate intestinală crescută. Cu toate acestea, cea mai semnificativă îmbunătățire a fost în grupul cu semințe de in.

de in

În medie, frecvența intestinală a crescut de la două mișcări pe săptămână la șapte.

Totuși, acesta nu este singurul beneficiu al semințelor de in. Acizii grași, proprietățile antioxidante și fibrele din semințele de in ar putea îmbunătăți, de asemenea, zahărul din sânge, colesterolul, tensiunea arterială și greutatea.

Alte beneficii ale semințelor de in

  • poate scădea tensiunea arterială sistolică și diastolică
  • poate reduce frecvența și severitatea bufeurilor la femeile aflate la menopauză
  • poate trata colita ulcerată, boala diverticulară și sindromul intestinului iritabil
  • poate ajuta la gestionarea greutății
  • poate ajuta la gestionarea zahărului din sânge

Cum să folosiți semințele de in pentru a ameliora constipația

Semințele de in sunt disponibile ca:

  • seminte intregi
  • seminte macinate
  • ulei

Pentru a ameliora constipația, totuși, va trebui să consumați 1 până la 4 linguri de semințe de in măcinate pe zi. Uleiul de in și semințele întregi ar putea să nu fie la fel de eficiente.

Puteți amesteca semințele de in în fulgi de ovăz, supă sau cereale pentru a adăuga fibre. Sau, adăugați semințe de in măcinate în iaurt sau smoothie-uri. De asemenea, puteți adăuga 1 lingură de semințe de in măcinate într-un pahar cu apă și puteți bea o dată sau de două ori pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel