Sari la conținut

5 sfaturi de la un medic pentru Paște: Cum să nu-ți distrugi sănătatea

Paste
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Paște

5 sfaturi de la un medic pentru Paște. Cum să nu-ți distrugi sănătatea în această perioadă de timp? Faceți mișcare după o cină consistentă – în loc să mergeți direct la culcare, mergeți la plimbare sau faceți exerciții ușoare – va ajuta digestia, spun medicii nutriționiști.

Bucurați-vă de deserturi, dar cu moderație – nu renunțați la cozonac – este important să vă bucurați de mâncare. Dar mâncați încet și ascultați-vă corpul, astfel încât să nu mâncați prea mult”, a spus dr. Evgenia Belinskaya Easter.

Ce să faci dacă te doare stomacul după o masă consistentă

Dacă vă deranjează stomacul după masa de Paște, iată câteva sfaturi de la medic pentru a vă ușura starea.

Se apropie Paștele și, odată cu această sărbătoare, mesele sunt mult mai copioase. Potrivit dr. Evgenia Belinskaya Easter nu este vorba doar despre o mâncare delicioasă, ci și de tradiții pe care mulți dintre noi le respectăm.

De multe ori după o sărbătoare festivă vine la pachet cu disconfort și oboseală. Cu toate acestea, acest lucru poate fi evitat fără a renunța la mâncărurile preferate. Iată câteva sfaturi care ne vor ajuta să rămânem sănătoși.

Sfaturi utile de sănătate pentru Paște

„Începeți-vă ziua cu micul dejun. Alegeți un produs de alimente cu proteine ușoare – ouă cu legume sau iaurt grecesc cu nuci. Acest lucru vă va ajuta să nu mâncați prea mult la masa”, spune medicul.

Beți mai multă apă – un pahar de apă înainte de mese, deoarece acest lucru vă va ajuta să vă simțiți sătui mai repede. Dar este mai bine să limitați băuturile zaharoase și băuturile carbogazoase pentru a evita balonarea.

„Alegeți proporțiile potrivite – umpleți jumătate din farfuria cu legume, un sfert cu proteine (carne, pește, ouă) și încă un sfert cu carbohidrați complecși (cereale, pâine integrală). Așa te vei simți plin, dar fără greutate”, a sfătuit nutriționistul.

  • Apa caldă sau ceai- beți o ceașcă de apă caldă cu o lămâie sau ceai de plante (mentă mușețel, ghimbir) pentru a îmbunătăți digestia.
  • Plimbarea – mișcarea după masă va ajuta organismul să digere mai repede alimentele și să evite balonarea.
  • Consumul de alimente fermentate – kefirul, iaurtul sau brânza de cpră vor ajuta la funcționarea intestinelor.
  • Nu vă culcați imediat după o masă – este mai bine să vă așezați sau să faceți o mică plimbare pentru a evita arsurile la stomac.
  • Mâncare ușoară a doua zi – dați o pauză stomacului: mâncați mai multe legume, legume și beți multă apă.
  • Medicamente enzimatice (dacă este necesar) – în cazuri extreme, puteți folosi produsele farmaceutice pentru a îmbunătăți digestia, dar este mai bine să nu le abuzați.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel