duminică, octombrie 2, 2022

Anotimpul cel mai călduros al anului poate să fie o sursă de bucurie, dar și o sursă de stres din cauza căldurii excesive. Pentru a combate acest neajuns, profesoara de yoga Dana Ţupa ne dă cinci sfaturi adaptate vremurilor moderne, care ne pot ajuta să menținem tonusul și energia ridicate. Iată care sunt acestea:

Dana Lascu

1. Fă des dușuri reci!

„Dușul rece este o practică de vară care te ajută să rămâi calm și prietenos cu tine și cu ceilalți. Fă-ți o favoare și dă toate dispozitivele electronice pe silent. Folosește un ulei blând, alcătuit din nucă de cocos și uleiuri esențiale de trandafir și lemn de santal sau de geraniu. Ridică picioarele în sus pe perete timp de 10-25 minute, iar mai apoi fă un duș rece. Efectele vor fi uimitoare, iar corpul tău va fi pregătit pentru a începe cu bine o zi toridă de vară”, a arătat Dana Țupa, fondatoarea PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International din Statele Unite.

Te-ar mai interesa: Monica Pop: ”Orice om are celule canceroase în sân...

2. Bucură-te de existența ta!

„Mulți consideră că scopul principal în viața este să oferim celor din jur din bunăstarea noastră, lucru adevărat, dar totuși inexact. Ca să putem oferi din bucuria și din efervesecența noastră, trebuie să avem acele resurse interioare pe care să le oferim, iar pe acestea le putem avea doar cultivându-le zi de zi. Prin yoga, într-adevăr, adăugăm zilnic câte o cărămidă la bunăstarea noastră interioară. După cursurile de yoga, odată ce ne-am încărcat ființa cu energii pozitive, vindecătoare, le putem împărți cu cei din jur”, a explicat profesoara de yoga Dana Țupa.

Te-ar mai interesa: CNCAN, după explozia unei mine la centrala nuclear...

3. Relaxează-te mai mult!

„Dacă ești din categoria persoanelor competitive, caracterizate de determinare și ambiție, cu siguranță că provocarea căldurii rămâne în topul listei de vară. Din punct de vedere energetic, persoanelor care aparțin acestei categorii, li se recomandă să-și creeze mai mult spațiu în programul cotidian, să se bucure mai mult de momente de relaxare și să se concentreze pe armonia persoanei lor, ca punct de plecare într-o relație socială sau personală echilibrată”, este de părere specialistul.

Te-ar mai interesa: Alimentul consumat zilnic de români, adevărată otr...

4. Înconjoară-te de frumusețile Pământului!

„Pe timpul verii, atunci când ne-am putea simți speriați, anxioși, depresivi, moleșiți, am putea să schimbăm decorul casei sau al biroului unde petrecem mult timp de lucru. Adăugați puțină culoare și miros spațiului unde vă petreceți timpul. Alegeți florile care vă plac cel mai mult și bucurați-vă de prezența lor. Nu ezitați să vizitați frumoasele galerii de artă, o grădină botanică sau chiar să faceți plimbări zilnice în parc. Viața nu înseamnă doar muncă, muncă și iarași muncă. Viața înseamnă să ne bucurăm, să fim înconjurați de frumusețile Pământului, să ieșim din acvariu și să vedem oceanul. Puteți, de asemenea, să vă programați o vacanță scurtă exact în locul acela exotic al wallpaper-ului care v-a luminat ziua de fiecare dată când deschideați laptopul și începeați o nouă zi de lucru. Acele speranțe sădite zi de zi, le putem transpune în realitate pe timpul verii”, arată Dana Țupa.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care Cristina Șișcanu a slăbit 27 de kilo...

5. Dormiți mai mult!

„Chiar dacă este vară și chiar dacă ziua este mai lungă decât noaptea, regenerarea corpului, în plan fizic, echilibrul emoțional și energetic, au loc cu precădere în timpul somnului, atunci când sistemul limfatic elimină toxinele din corp și când mușchii sunt complet relaxați, facilitând circulația sângelui, oxigenului, nutrienților și energiei să curgă din belșug către organele noastre.

Te-ar mai interesa: Zodia cea mai prefăcută și vicleană. MARE ATENȚIE ...

La polul opus, stresul și efortul fizic intens duc la contracturi musculare, respirație superficială sau, din contră, respirație sacadată, ce duce la accelerarea bătăilor inimii. Stresul și situațiile tensionante duc, conform studiilor științifice, la o scurtare aproape instantanee a mușchiului psoas, supranumit și mușchiul sufletului, cel mai ades ducând implicit la dureri lombare și o stare de disconfort emoțional. Recomandarea mea este de a dormiți între 7 și 8 ore pe noapte, cel mai târziu începând cu ora 22.30”, conchide profesoara de yoga.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private