Sari la conținut

5 trucuri cu ajutorul cărora vă menţineţi greutatea sub control

Diet?

Obezitatea creşte riscul unor boli grave precum afecţiunile inimii, diabetul, hipertensiunea sau cancerul. O alimentaţia sănătoasă este principala modalitate prin care evitaţi îngrăşatul excesiv şi afecţiunile asociate acestuia.

Iată câteva obiceiuri alimentare sănătoase:

  1. Alegeţi alimente bogate în fibre

Fibrele sunt foarte eficiente deoarece stimulează metabolismul şi în plus, alimentele bogate în fibre sunt delicioase şi conţin puţine calorii. Potrivit unui studiu al Departamentului American de Agricultură şi Nutriţie, femeile care şi-au dublat cantitatea de fibre consumată, şi-au redus absorbţia caloriilor cu 90%.

  1. Combinaţi fibrele cu proteinele la fiecare masă

Fibrele şi proteinele sunt două categori de nutrienţi a căror digestie durează cel mai mult. Această combinaţie ţine sub control nivelul glucozei, oferă energie din plin şi vă scapă de pofta de dulce.

  1. Condimentaţi-vă mâncarea

Ardeiul, scorţişoara sau piperul cresc temperatura corpului şi astfel este stimulat procesul de ardere al caloriilor. În plus, piperul întăreşte vasele de sânge şi scade nivelul colesterolului. Potrivit unei cercetări publicate în jurnalul Diabet Care, consumul unei linguri de scorţişoară pe zi, scade considerabil nivelul colesterolului. Un alt studiu efectuat de cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanţă care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul.

  1. Beţi apă rece

Cercetătorii germani au descoperit că şase căni de apă rece pe zi duc la pierderea a cinci kg pe an. Acest lucru e posibil datorită efortului pe care îl depune organismul pentru a aduce apa la temperatura corpului.

5. Mâncaţi câte puţin de cinci-şase ori pe zi

Când nu măncăm, organismul începe să stocheze resursele de energie, iar metabolismul va fi încetinit. ,,Când sărim peste o masă sau ţinem o dietă foarte strictă, organismul crede că urmează o perioadă de înfometare şi reacţionează încetinind metabolismul.

Se conservă depozitele de grăsime, iar pierderea în greutate are loc în special prin pierderea apei şi a muşchilor. Pentru a mări metabolismul e indicat să mâncăm de cinci-şase ori pe zi, trei mese principale şi gustări între ele”, recomandă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel