Sari la conținut

51 de medicamente scumpe se prescriu de astăzi direct pacienților

Sursă foto: EVZ
farmacista

Un număr de 51 de medicamente scumpe, care anterior acestei date se acordau cu viza comisiilor de experţi ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), vor putea fi prescrise de astăzi direct asiguraţilor, după completarea formularelor specifice de verificare a respectării criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru medicaţia respectivă.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, formularele în cazul celor 51 de medicamente scumpe vor fi completate de medicii prescriptori şi vor fi transmise prin mijloace electronice către casele de asigurări de sănătate cu care aceştia sunt în relaţii contractuale, urmând ca în termen scurt transmiterea să se facă online către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). Continuarea pe EVZ.RO. 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel