Sari la conținut

6 afecțiuni care cauzează disfuncții erectile

Disfunctia erectilă se referă la inabilitatea constantă a unui bărbat de a menține erecția suficient timp pentru a fi satisfăcut de actul sexual.

Nu se referă la lipsa interesului sexual sau a dorinței sau la dificultățile ocazionale de a atinge sau menține o erecție, care afectează toți bărbații în anumite perioade ale vieții.

Există multe lucruri care cauzează disfuncţii erectile sau impotenţă:

  1. Hipertensiunea

Atât afecțiunea cât și medicamentele folosite pentru tratrea ei cauzează disfuncții erectile. Medicamentele acționează prin scăderea tensiunii arteriale, ceea ce în cazul bărbaților poate interfera cu erecția, ejacularea sau dorința sexuală.

  1. Colesterolul

Statinele sau alte medicamente folosite pentru scăderea colesterolului pot cauza și o reducere a producției de hormoni sexuali precum testosteronul sau estrogenul.

  1. Diabetul

Această afecțiune poate distruge vasele de sânge și nervii, 2 componente importante ale funcției sexuale.

  1. Depresia

Antidepresivele pot bloca unele substanțe din creier precum serotonina scăzând astfel libidoul și capcitatea de a ajunge la orgasm sau de a ejacula.

  1. Afecțiunile gingiilor

Experţii avertizează însă că şi probelemele cu gingiile provoacă disfuncţii erectile. Mai exact, un studiu publicat în jurnalul de Medicină Sexuală a scos în evidenţă faptul că bărbaţii care au afecţiuni grave ale gingiilor au un risc dublu de a experimenta probleme în dormitor.

Explicaţia: bacteriile din gură care provoacă boli ale giniilor trec în circulaţia sanvină şi afectează venele şi arterele, inclusiv pe cele peniene cauzând disfuncţii erectile.

  1. Eczemele

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că asocierea dintre eczeme şi impotenţă apare din cauza procesului inflamator care poate afecta şi vasele de sânge peniene.

Pentru prevenirea apariţeie disfuncţiilor erectile cauzate de eczeme, medicii recomandă consumarea uleiului de peşte care ajută şi la creşterea colesterolului bun şi la reducerea nivelului de trigliceride şi a tensiunii arteriale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel