Sari la conținut

6 diluanți naturali ai sângelui pentru o sănătate cardiovasculară mai bună

Circulatia deficitară a sângelui
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum să îmbunătățiți circulația sanguină

O modalitate foarte importantă de a reduce riscurile de boli cardiovasculare este prevenirea oricărui tip de blocaj la nivelul arterelor. Acest lucru se poate face prin consumul de alimente care contribuie la subțierea sângelui.

Sângele îngroșat este un pericol pentru organism deoarece produce tulburări circulatorii grave care pot duce deseori la deces. Sângele prea gros este frecvent cauza accidentelor vasculare cerebrale sau a atacurilor de cord.

Medicamentele din industria farmaceutică, așa-numiții diluanți de sânge, de fapt nu subțiază sângele, ci împiedică trombocitele să se aglomereze, astfel încât sângele să poată continua să curgă normal. Prin urmare, medicamentele chimice sunt de fapt inhibitori ai agregării plachetare. Aceste medicamente au și multe efecte secundare. Din fericire însă există metode naturale de subțiere a sângelui, fără efecte secundare.

Diluanți naturali ai sângelui

Atacul de cord se întâmplă în cea mai mare parte atunci când este un blocaj în artere. Aceste blocaje pot provoca și alte boli cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza. Prevenirea blocajelor într-un mod major pentru a reduce astfel de riscuri și pentru a promova o inimă sănătoasă.

Curcumă

Turmericul este un foarte bun diluant de sânge. Conține curcumină despre care se știe că acționează ca un coagulant. Ajută la prevenirea blocajelor în fluxul sanguin.

Ghimbir

Salicilatul, o componentă prezentă în ghimbir este cunoscut pentru a ajuta la prevenirea formării cheagurilor.

apa cu ghimbir
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Piper roșu

Ardeii Cayenne conțin anumite proprietăți care contribuie la subțierea sângelui. În acest fel, consumul acestuia vă poate ajuta să vă mențineți inima sănătoasă.

Acizi grasi omega-3

Acești acizi grași sunt cunoscuți că ajută la scăderea nivelului de colesterol din corpul nostru. Când colesterolul este mai mic, există mai puțin risc de cheaguri de sânge și atacuri de cord.

Vin roșu

Vinul poate ajuta, de asemenea, la prevenirea înfundarii arterelor și ajută la subțierea sângelui. Cu toate acestea, consumul de vin ar trebui să fie întotdeauna moderat deoarece este alcool.

Scorţişoară

Scorțișoara are puterea de a reduce tensiunea arterială și de a reduce inflamația din organism. Acest lucru poate reduce semnificativ riscul de atac de cord.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: