Sari la conținut

6 lucruri puțin cunoscute despre sexul oral

În trecut sexul oral era privit ca un subiect taboo, însă, în zilele noastre, noțiunea de sex oral se discută în diverse locuri – de la întâlnirile la cafea cu prietenele, până la emisiuni de sănătate de la televizor, seriale etc. Sexul oral este văzut ca o parte satisfăcătoare a vieții de cuplu. Iată câteva lucruri puțin cunoscute despre sexul oral

1. Bărbații mai în vârstă fac sex oral atât cât primesc

Un studiu publicat în The Journal of Sex Medicine a dezvăluit că bărbații, în special cei mai în vârstă, fac sex oral dacă și partenera lor le face. De asemenea, pe măsură ce trec anii, partenerii sunt mult mai înlinați să ofere sex oral, decât o făceau când erau tineri.

2. Sexul oral reduce riscul de preclampsie

Conform medicaldaily.com , femeile însărcinate care fac sex oral tatălui copilului și care înghit speram acestuia își micșorează riscul de preclampsie. Aceasta este o boală care se caracterizează prin scăderea tesiunii arteriale, eliminarea proteinelor prin urină. Un studiu publicat în The Journal Of Reproductive Immunology afirmă faptul că ingerarea de spermă dezvoltă anticorpi care reduc riscul apariției afecțiunii.

3. Ingerarea de spermă reduce grețurile de dimineață

La fel ca în cazul de mai sus, organismul se obișnuiește cu microorganismele din sperma tatălui copilului și astfel se reduc simptomele grețurilor de dimineață. Alte remedii pe care le poate lua mămica sunt o linguriță de miere/ghimbir pe stomacul gol.

4. Sperma reduce simptomele de depresie

Lichidul seminal conține substanțe antidepresive, conform unui studiu publicat în Archives of Sexual Behavior.

5. Sexul oral și virusul HPV

Persoanele cu HPV (infecția genitală cu Human Papilloma Virus) trebuie să fie foarte atente. Protecția trebuie să fie pe primul loc, deoarece virusul se transmite foarte ușor, mai ales prin sex oral. Netratat virusul HPV se poate transforma în cancer de col uterin. Cancerul colului uterin este raspunzator de 14,71 % dintre decesele prin neoplazii feminine. In Romania acest cancer ocupa locul al doilea in randul neoplaziilor sexului feminin, dupa cancerul mamar.Se estimeaza ca cel putin 50 % dintre adultii activi sexual au avut o infectie cu HPV. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale.

6. Sexul oral favorizează transmiterea bolilor

Dacă îi oferi partenerul tău sex oral există o șansă destul de mare să contactezi o boală cu transmitere sexuală. Cel mai sigur este ca amândoi să vă testați înainte de a  face acest lucru, iar până la debutul analizelor să folosiți prezervativul.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel