Sari la conținut

6 mituri legate de sarcină. Bucură-te de minune și uită de convingerile nefondate!

6 mituri legate de sarcină. Există mai multe mituri în jurul sarcinii care nu au fost dovedite științific. Bucură-te de sarcină și uită de convingerile nefondate.

Motivul pentru care există atât de multe mituri asociate cu sarcina se datorează, probabil, misterului care încă bântuie minunea concepției.

Cele mai cunoscute 6 mituri despre sarcină

6 mituri legate de sarcină. Când încep schimbările tipice sarcinii, există atât de multe temeri încât toată lumea va avea ceva să ne spună despre bebeluș, despre aspectul său fizic sau despre sexul lui. Nerăbdarea de a ști cum este ne face să credem în fantezii și în diverse interpretări.

1. Forma burticii indică sexul bebelușului

Nu vor lipsi bunicile sau prietenii care să îți confirme acest „adevăr”. Primul dintre cele mai cunoscute mituri despre sarcină este că o burtă ascuțită va indica că este băiat, în timp ce o burtă rotundă va fi dovada că este o fată. Fals.

Citeste si:

În loc să încercați să ghiciți cât de rotundă sau ascuțită este burta dvs., mergeți la medicului obstetrician/ginecologic pentru o ecografie pentru a confirma sexul bebelușului.

2. Trebuie să mănânci pentru doi în timpul sarcinii

Acesta nu este doar unul dintre cele mai cunoscute mituri despre sarcină, dar este și unul dintre cele mai dăunătoare.

Femeia crede că sarcina îi permite să mănânce orice vrea, sănătos sau nu. Se câștigă greutate în plus care dăunează ei, bebelușului și momentului nașterii.

3. Dacă ești însărcinată, odihnește-te

Cu excepția cazurilor în care sarcina, viața mamei sau a bebelușului sunt în pericol, nu este nevoie ca femeia să se odihnească. Sarcina este o etapă din viața unei femei care va necesita o îngrijire suplimentară, dar nu este o boală.

Dimpotrivă, pentru ca sarcina să se dezvolte într-un mod sănătos și normal, este nevoie ca femeia să fie activă fizic. Mișcarea în timpul sarcinii este, de asemenea, o garanție pentru o naștere normală și naturală.

4. Ai grijă de pofte: dacă nu, ai grijă la consecințe

Da, celebrele pofte sunt un mit în sine; Posibilele consecințe ale acordării de atenție sau neacordării unei anumite pofte este unul dintre cele mai cunoscute mituri despre sarcină.

Este fals să crezi că dacă nu mănânci ceea ce „cere”, pielea bebelușului se va păta sau copilul va avea gura deschisă. Pofta nu are nicio influență asupra stării generale a bebelușului.

5. Daca suferi de arsuri la stomac, bebelusul va fi foarte păros

Arsurile la stomac sau refluxul nu au nimic de-a face cu cantitatea de păr de pe corp pe care o va avea copilul dumneavoastră. Aceste neplăceri sunt unul dintre simptomele sarcinii. Cantitatea de păr este mai mult legată de genetica și moștenirea pe care o primești de la părinții tăi.

În timpul sarcinii, digestia încetinește, astfel că arsurile la stomac sau refluxul sunt simptome frecvente și comune. De asemenea, pe măsură ce burtica și copilul cresc, stomacul devine deprimat, ceea ce poate crește arsurile la stomac sau refluxul, informează MejorconSalud.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.