Sari la conținut

6 moduri de a-ți stimula cafeaua cu vitamine și antioxidanți

Consumul de cafea și infecțiile virale sau gripă
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Nu beți cafea dacă aveți infecții virale sau gripă

Începe-ți ziua cu un impuls! Ați uitat mereu să vă luați vitaminele zilnice? Noi de asemenea. Dar ceva ce nu uităm niciodată? Ceașca noastră zilnică de cafea. De fapt, ziua noastră nu începe până când nu bem o gură de cafea.

Deci, de ce să nu dublezi aceste activități? Adaugă o doză sănătoasă de vitamine, antioxidanți și beneficii nutritive la doza ta zilnică de cofeină cu o linguriță de ceva în plus dimineața. Da, ne-ai auzit bine. Încercați unul dintre aceste șase adaosuri și preparați cafea specială cu vitamine. Beneficiile sunt abundente – de la stimularea dispoziției și a energiei și protejarea inimii până la îmbunătățirea vieții intime.

Presărați scorțișoară pentru sănătatea inimii

Presurarea de scorțișoară oferă o doză puternică (și delicioasă) de antioxidanți. Scorțișoara a fost folosită atât ca  și condiment, cât și medicinal de mii de ani. Condimentul este încărcat cu compuși de protecție (41!) și are una dintre cele mai mari activități antioxidante dintre condimente.

Potrivit unui studiu pe șoareci, scorțișoara poate adăuga protecție inimii și creierului. Un studiu asupra celulelor umane sugerează că poate reduce riscul de cancer și poate, de asemenea, să vă întărească sistemul imunitar.

Îndepărtează-ți durerile musculare cu puțin ghimbir

Dacă consumați  ghimbir doar din compoziția unor produse, pierdeți o mulțime de beneficii pentru sănătate. Una dintre cele mai simple modalități de a obține aceste beneficii? Presărați puțin în cafea pentru o ceașcă ușor picantă și aromată.

Ghimbirul a fost un tratament comun pentru greață de secole. Conține antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori. Ghimbirul poate reduce, de asemenea, durerile musculare, scade colesterolul și ajută la digestie.

Îmbunătățește-ți starea de sănătate cu ciuperci

Cafea și… ciuperci? OK, ascultă-ne. O băutură plină de ciuperci poate avea câteva beneficii surprinzătoare asupra sănătății tale. Ciupercile au calități antivirale, antiinflamatorii și de stimulare a sistemului imunitar. Încărcate cu antioxidanți, ciupercile au efecte anticancer asupra șoarecilor, iar alte studii asupra șoarecilor sugerează că ciupercile pot preveni bolile hepatice. De asemenea, pot ajuta la digestie datorită prebioticelor sale puternice.

Marca populară de cafea cu ciuperci Four Sigmatic ne spune că consumul de cafea cu ciuperci este benefic pentru organism, plin cu super-alimente și doar jumătate din cofeină. „De asemenea, omiteți nervozitatea, problemele cu stomacul și accidentul post-cofeină pe care cafeaua normală le dă celor mai mulți oameni”, spun ei.

Sfat: Nu toată cafeaua cu ciuperci este creată la fel. Cauți mai multă energie? Încercați ciupercile Cordyceps. Pentru stres și ajutor pentru somn, optați pentru ciupercile Reishi.

Servire: Puteți cumpăra propriile pulberi de ciuperci (care va indica dimensiunea porției) sau puteți cumpăra cafea cu ciuperci.

Ajută-ți digestia cu o doză de turmeric

Dacă frecventezi blogurile de sănătate, probabil că nu ești străin de infamul latte cu turmeric. Condimentul auriu, pământesc, este o afacere mare din motive întemeiate. Multe dintre beneficiile sale medicinale provin din compusul curcumin, care are proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii. Această putere antioxidantă sprijină detoxifierea ficatului, ajută la digestie și poate chiar ajuta la tratarea depresiei.

Echilibrează hormonii cu maca

Poate ați văzut pudră de maca, făcută din planta rădăcină de maca, disponibilă la magazinul de naturiste. Rădăcina de Maca a fost folosită în mod tradițional pentru a îmbunătăți fertilitatea și s-a demonstrat că are efecte de echilibrare hormonală într-un studiu pe șobolani. Planta a fost, de asemenea, studiată pentru a crește performanța atletică, nivelul de energie și apetitul intim.

Ca să nu mai vorbim, este foarte hrănitor. Maca conține peste 20 de aminoacizi (inclusiv opt aminoacizi esențiali), 20 de acizi grași în formă liberă și este bogat în proteine și vitamina C.

Îndulcește-ți ceașca de cafea cu cacao

Ciocolata și cafeaua par deja un match făcut în rai, nu? Când adăugați beneficiile pentru sănătate ale pudrei de cacao crude, devine și mai bună. Acest superaliment este unul dintre cei mai puternici antioxidanți din jur și cea mai mare sursă de fier pe bază de plante. Este bună și pentru inima.

Cacaua  scade tensiunea arterială, crește colesterolul HDL (bun) și scade colesterolul LDL (rău). Beneficiile sale cognitive, îmbunătățirea stării de spirit și calitățile antidepresive fac cacaua să fie excelentă și pentru creier. Și am menționat că este deliciosă?

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.