duminică, august 9, 2020

Dacă vrei să te simți confortabil iarna, chiar dacă ești afară sau într-o zonă de munte unde temperaturile sunt foarte scăzute, trebuie să fii foarte atent la transferul de căldură.

1. Straturi

Dacă te îmbraci în starturi o să păstrezi căldura pentru mai mult timp. Primul strat trebuie să fie format din maiou, șosete de lână lungi, care nu permit căldurii să se piardă. Un strat extern din fâș care acționează împotriva vântului și a apei te protejează de asemenea.

Citește și:

2. Oprește tremuratul

În momentul în care tremuri trebuie să găsești o sursă de căldură rapid. Când temperatura pielii scade, tremuratul este un simtom pentru a preveni ca temperatura corpului să nu scadă de asemenea. Mișcările spasmodice ale mușchilor care se contractă și se relaxează consumă calorii și generează căldură pentru a înlocui căldura pierdută de organism.

3. Provizii alimentare

Citește și:

Dacă ești bine hrănit, adică consumi mai multe calorii decât arzi, înseamnă că organismul tău va reacționa la temperaturile scăzute mult mai bine. Este foarte important să fii foarte bine hrănit când petreci mușt timp afară, de asemenea este important să ai un nivel optim de glucoză în sânge pentru ca organismul să producă energia vitală pentru a face față frigului. Hidratarea este cheia, deoarece este mult mai bine dacă alimentele și lichidele sunt la un nivel optim.

Citește și:

4. Obișnuința

Poți să te acomodezi cu orice tip de climat. Oamenii care petrec mult tmp afară se acomodează și nu mai simt frigul atât de rău. Dacă obișnuiești să practici exerciții fizice regulat, atunci poți face față cu brio frigului. Dar, dacă ești prea slab atunci asta reprezintă un dezavantaj, deoarece grăsimea menține căldura corpului.

5. Fii pregătit tot timpul

Urmărește starea vremii și nu ieșii afară decât dacă este urgent, fii pregătit cu alimente bogat calorice și un set în plus de haine uscate. Conform, National Oceanic and Atmospheric Administration, 25% din dezastrele iernii se întâmplă când oamenii sunt prinși nepregătiți ăe furtună.

6. Sari peste alcool

Un vin fiert sau un pahar de tărie te fac să te simți călduț și chiar fericit, însă te fac să te deshidratezi înrăutățind situația. Pe moment par remediul perfect însă nu sunt o soluție de lungă durată.

 

Ana Maria N.

Parteneri