Sari la conținut

7 alimente care refac celulele hepatice. Balsam pentru ficat!

ficat
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome mai puțin cunoscute ale cancerului de ficat

Ficatul este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de regenerare naturală, fiind o adevărată uzină biologică, cu peste 500 de funcții, între care procesarea și stocarea glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și mineralelor.

Aflat în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, ficatul are o importanță majoră în menținerea stării de sănătate generală. El transformă substanțele toxice în produși netoxici, care sunt eliminați prin bilă, precum și metabolizarea alcoolului și sprijin pentru sistemul imunitar.

Filtrează sângele, eliminând toate toxinele

Menţinerea sănătăţii acestui organ vital al corpului uman reduce riscul de obezitate, atenuează oboseala cronică, durerile de cap, afecțiunile digestive sau alergiile.

La fel ca gunoiul pe care îl aruncăm în mod regulat, ficatul filtrează sângele eliminând toate toxinele, deșeurile, poluanții, metalele grele sau substanțele chimice din medicamentele pe care le luăm.

În cazul în care ai probleme legate de ficat sau ai abuzat de mesele copioase de Crăciun şi Anul Nou, poti încerca o dietă care să conţină câteva alimente care refac celulele hepatice şi vor ajuta la curățarea organismului de toxine.

Iată 7 alimente pe care le puteți adăuga în dietă pentru a fortifica ficatul:

– usturoi

– grapefruit

– lămâi și lime

– legume verzi

– avocado

– nuci

– turmeric

usturoi crud

Sursa foto: arhiva Doctorul ZileiÎn ceea ce privește usturoiul, acesta nu elimină direct toxinele. În schimb, ajută la creșterea producției naturale de glutation, un antioxidant care protejează ficatul de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi nocivi. Acest lucru îmbunătățește funcționarea țesutului hepatic, făcându-l mai puțin susceptibil la inflamație și boli.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacitatea organismului de a produce glutation scade, iar o metodă simplă și eficientă de a-i crește nivelul este să adăugați usturoi în dietă, explică nutriţioniştii. În plus, această legumă-condiment conține seleniu, un oligoelement care acționează ca un antioxidant ce îmbunătățeşte funcţia de apărare a ficatului împotriva toxinelor.

În timp ce unele alimente pot fi benefice pentru ficat, altele îi pot face rău, potrivit The Health Site. Cele mai dăunătoare pentru acest organ sunt alcoolul și sarea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel