7 minuni ale apei: beneficiile nebanuite asupra organismului si a siluetei

7 minuni ale apei: beneficiile nebanuite asupra organismului si a siluetei
7 minuni ale apei: beneficiile nebanuite asupra organismului si a siluetei

Nu degeaba auzim peste tot “bea cel putin doi litri de apa pe zi”, caci acest lichid primordial ofera organismului beneficii nebanuite.

 

Apa te mentine suplu

 

Atat pentru cei care vor sa-si mentina silueta, caci si celor care incearca sa slabeasca, apa le vine in mare ajutor. Apa revigoreaza metabolismul, il pune in miscare accelerand arderile si ajuta la mentinerea prelungita a senzatiei de satietate. Persoanele cu kilograme in plus care obisnuiesc sa consume alfel de lichide zilnic, sucuri, cafea in exces, ar trebui sa le inlocuiasca cu apa. Sa-si inceapa ziua cu o ceasca de cafea si in rest, ori de cate ori sunt tentati sa bea un pahar de suc, sa opteze pentru apa. Mai mult, un pahar de apa baut inainte de masa ajuta la slabit, pentru ca favorizeaza reducerea cantitatii de mancare ingerata, precum si prelungirea senzatiei de satietate.

 

Apa te energizeaza

 

Multe persoane care se simt, pur si simplu, sleite de puteri, care apeleaza la mancare pentru a se energiza, nu-si dau seama de fapt ca ele sunt, in realitate, doar deshidratate. Deshidratarea duce la o stare de oboseala. Daca bei apa, iti ajuti inima sa pompeze sange mai eficient. Mai mult, apa contribuie la o mai buna transportare a oxigenului din sange, a nutrientilor la celule.

 

Apa reduce stresul

 

Creierul nostru este construit, in proportie de 70-80%, din apa. Cand ajung la deshidratare, isi suprasoliciti creierul, caci il lipsesti de substanta esentiala din compozitia lui. Mai mult, creierul – un singur organ din corp – consuma aproximativ 20% din aportul zilnic de apa. Nu-i de mirare ca durerile de cap, irascibilitatea apar mai frecvent la persoanele care beau apa putina. Ca sa previi deshidratarea, nu trebuie sa astepti sa ti se faca sete. Senzatia de sete apare, de fapt, la aproximativ 20 de minute dupa ce corpul tau este deja deshidratat. Din acest motiv trebuie sa bei cu regularitate apa, sa ai o sticla la tine pe birou si in masina sau in geanta, pentru a preveni deshidratarea si starea de rau general aparuta pe fondul lipsei de apa.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Tags: ,
0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook