joi, martie 30, 2023

7 motive pentru care merită să bei ceai verde. Ceaiul verde este o băutură care este produsă din frunza proaspătă de Camellia sinensis, bogată în compuși fenolici care acționează ca antioxidanți și substanțe nutritive care oferă diferite beneficii pentru sănătate, pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli.

Conținutul de flavonoide și catehine oferă diverse proprietăți ceaiului verde, oferindu-i un efect antioxidant, antimutagen, antidiabetic, antiinflamator, antibacterian și antiviral, precum și cu proprietăți de prevenire a cancerului. Acest ceai poate fi obținut în pulbere solubilă, pliculețe sau capsule și poate fi achiziționat în supermarketuri, magazine online și magazine de produse naturale.

Te-ar mai interesa: AI GRIJĂ! Acest obicei zilnic poate duce la cancer...

7 motive pentru care merită să bei ceai verde. Principalele beneficii ale ceaiului verde pentru organism sunt:

1. Prevenirea diferitelor tipuri de cancer

Consumul regulat de ceai verde ar putea preveni unele tipuri de cancer, în principal de prostată, gastro-intestinal, sân, plămân, ovarian și vezică, deoarece este bogat în antioxidanți care previn deteriorarea celulelor produse de radicalii liberi, evitând creșterea celulelor canceroase, funcționând ca un chemopreventiv.

2. Promovează pierderea în greutate

Datorită faptului că ceaiul verde conține diverși compuși bioactivi, cum ar fi cofeina, catehinele și polifenolii, consumul său regulat ar putea contribui la promovarea pierderii în greutate și la scăderea circumferinței abdominale.

Te-ar mai interesa: Șapte alimente care hrănesc creierul și previn pie...

Unele studii indică faptul că ceaiul verde ajută la accelerarea metabolismului, făcând corpul să utilizeze mai multă energie; În plus, facilitează digestia, reglează intestinul și combate retenția de lichide, cu toate acestea, rezultatele nu sunt încă concludente în acest sens, necesitând mai multe studii pentru a demonstra acest lucru.

3. Întârzie îmbătrânirea celulară

Ceaiul verde oferă o cantitate mare de antioxidanți care previn îmbătrânirea celulelor, deoarece luptă împotriva radicalilor liberi, menținând pielea hidratată, arătând sănătos și prevenind formarea ridurilor.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

4. Prevenirea bolilor de inimă

Ceaiul verde ajută la reglarea nivelului de colesterol, în principal colesterolul LDL „rău”, datorită puterii sale antioxidante. În plus, inhibă formarea cheagurilor de sânge, reducând riscul de tromboză, atacuri de cord și accident vascular cerebral.

formarea pietrelor la rinichi

5. Previne infecțiile

Această plantă are proprietăți antimicrobiene care ajută la combaterea bacteriilor și a virușilor, prevenind apariția unor boli precum răcelile, gripa sau gripa A și B, printre altele.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A crescut cu 16% incidenţa cazur...

6. Îmbunătățește sănătatea dentară

Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii, ceaiul verde poate preveni cariile și inflamația gingiilor, reducând riscul de parodontită. În plus, ajută și la controlul respirației urât mirositoare.

7. Ajutați la reglarea nivelului de zahăr

Datorită acțiunii antioxidante a catechinelor pe care le are ceaiul verde, care ajută la reducerea stresului oxidativ și la îmbunătățirea rezistenței la insulină și, prin urmare, la reglarea nivelului de zahăr, aportul acestui ceai este o opțiune excelentă atât pentru prevenirea diabetului, cât și pentru cei care îl au deja .

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private