miercuri, decembrie 1, 2021

Microbi în exces pe aceste obiecte dragi și uzuale! De mici am învățat cât de importantă este igiena în păstrarea stării optime de sănătate.

Zilnic, ne învățăm copiii să folosească șervețele umede dezinfectante

Te-ar mai interesa: Creierul și coloana vertebrală, extrem de afectate...

sau să se spele pe mâini înainte de a mânca. Și este foarte bine așa, încă oare le spunem și de ce obiecte să se ferească? Sau pe care după ce le-au utilizat să se spele nu o dată, ci de zece ori pe mâini? O mulțime de obiecte pe care le utilizăm zilnic, conține bacterii care ne pot îmbolnăvi instant.

De aceea, este bine să știm care sunt aceste obiecte, cum să le dezinfectăm și mai ales să înțelegem de ce după ce le utilizăm să ne spălăm temeinic pe mâini.

Iată care sunt obiectele ce au mai mulți microbi decât am crede:  

 • Tastatura laptopului sau a calculatorului. Da,

  Te-ar mai interesa: OMS a făcut anunțul: „Omicron necesită o acţiune u...

  ai citit corect! Sunt studii care au arătat că acestea sunt mult mai murdare și au mai mulți microbi decât au capacul de la un WC public! De aceea, trebuie să fie constant șterse cu soluții specifice sau cu un șervețel umed, un dezinfectant, cu alcool sanitar, sau spray anti-bacterian.

 • Telefoanele mobile, reală oază de infecție. Acestea au de peste zece ori mai mulți microbi decât scaunul de toaletă, conform unor studii. Așa că, zilnic ele trebuie curățate, șterse cu soluții dezinfectante, deoarece riscul de îmbolnăvire este mare, ele conțin peste o mie de bacterii, printre care slamonella,

  Te-ar mai interesa: „În două zile v-au și anihilat, domnule ministru?”...

  stafilococul auriu și E. Coli. Învață copilul să folosească corect și sănătos acest obiect atât de folosit de cei mici. Nu uita, să-l înveți ca întotdeauna după ce l-a folosit să se spele pe mâini cu apă și săpun.

 • Telecomanda. Toate lumea stă cu orele la televizor, și numai puțin se spală pe mâini după ce au utilizat din plin telecomanda. Este bine ca acest obiect să fie curățat cu soluții antibacteriene măcar o dată pe săptămână.
 • Clanțele ușilor. Printre cele mai pline de bacterii obiecte sunt clanțele ușilor, de aceea trebuie să te speli pe mâini și tu, dar și să le dezinfectezi pe

  Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: Cum se realizează evaluarea pacie...

  acestea măcar o dată pe săptămâna. Iar astăzi, ai în casă o mulțime de soluții pentru dezinfectarea ușilor, totul este să nu uiți să le utilizezi.

 • Bani, bancnote. Știu, tu știi acest lucru, dar copilul tău știe? Cele mai frecvente microorganisme care se găsesc pe bancnote sunt stafilococul, enterobacterul și bacilul pioceanic. Pe bancnotele din plastic există o încărcătură microbiana mai mare decât pe monede. Explicația este aceea că aliajele de cupru sau argintul au efect antiseptic. Bacteriile nu trăiesc mai mult de 48 de ore, în timp ce pe plastic trăiesc mult mai mult. Spălă-te pe mâini

  Te-ar mai interesa: Super-imunitate la COVID: una dintre marile puzzle...

  după ce ai pus mâna pe bani!

 • Prosoapele de baie. Nu le lăsa ude fiindcă pe suprafața lor o să apară bacterii și nu trebuie să utilzezi același prosop și pe față, și pe corp.
 • Burete de spălat vasele este incredibil de murdar. Folosește-l o săptămâna, apoi altul la rând!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri