duminică, ianuarie 29, 2023

7 semne sigure că ați avut deja coronavirus.

COVID-19 este renumit pentru că are simptome oarecum ciudate sau nu are deloc simptome. De exemplu, unele persoane infectate cu noul coronavirus au inflamații ciudate pe degete. Alte persoane, în schimb, în procent de 40%, nu au deloc simptome.

Dar uneori virusul își face prezența extrem de clară, cu simptome revelatoare care pot fi severe și de lungă durată. Acestea sunt 7 semne sigure că ați avut deja coronavirus, conform thelifehacker.org. Dacă vă confruntați cu oricare dintre acestea, sunați imediat medicul dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

7 semne sigure că ați avut deja coronavirus

1. Suferi de oboseală de lungă durată sau de Brain Fog (incapacitatea de a gândi clar) 

Nu e vorba de genul de oboseală pe care o simți la sfârșitul unei lungi săptămâni de muncă. Mulți oameni cu COVID-19 se plâng de o oboseală zdrobitoare și incapacitatea de concentrare care persistă săptămâni întregi.

„Puteți vedea oameni care și-au revenit și care nu revin la normal, că au lucruri care sugerează foarte mult encefalomielita mialgică și sindromul oboselii cronice: Brain Fog, oboseală și dificultăți de concentrare”, a spus dr. Anthony Fauci, Director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și membru al grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă luna trecută.

Te-ar mai interesa: Acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat cu fața Andei Adam...

„Este ceva ce trebuie să ne uităm cu seriozitate, deoarece ar putea fi foarte bine un sindrom post-viral asociat cu COVID-19”, a mai spus acesta.

2. Aveți trei tipuri de erupții cutanate

Andrew Chan, profesor de imunologie și boli infecțioase la Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan, susține că aplicația sa pentru Studiul Simptomului COVID a detectat mai multe cazuri de umflături ridicate ale pielii și inflamații pe degetele de la mâini și degetele de la picioare.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

Chan consideră că ar trebui considerată un semn cheie de diagnostic al bolii. De fapt, mulți oameni se confruntă cu aceste ciudate manifestări dermatologice în absența oricăror alte simptome.

3. Ai o tuse uscată care pur și simplu nu dispare

O tuse persistentă cu febră este cel mai frecvent semn al coronavirusului. Este vorba de o tuse uscată, persistentă, care provoacă dificultăți de respirație. La fel ca oboseala și lipsa de aer, tusea poate dura mult după ce te-ai recuperat din punct de vedere tehnic de la virus.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

Potrivit unui studiu din iulie realizat de CDC, 43% dintre persoanele cărora li s-a diagnosticat COVID-19 au raportat că tusea lor nu a dispărut cu 14 până la 21 de zile după ce au dat rezultate pozitive.

4. Ai o pierdere de miros sau gust care continuă

Cu siguranță ai auzit că acest simptom ciudat poate fi un semn revelator al infecției COVID-19 (deși nu toată lumea îl experimentează). Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, 64% dintre persoanele cu COVID-19 au raportat o pierdere a mirosului sau a gustului. Conform studiului CDC, s-a constatat că simptomul durează o perioadă medie de opt zile. Există și cazuri în care bolnavii de covid îl experimentează săptămâni la rând.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

5. Aveți dispnee, adică dificultăți de respirație

Acesta este adesea unul dintre primele semne ale COVID-19 și poate persista săptămâni sau luni după recuperare. Virusul provoacă inflamații pulmonare și leziuni care vă pot face să vă respirați greu și poate duce la pneumonie sau sindrom de insuficiență respiratorie acută (ARDS).

6. Aveți leziuni cardiace de lungă durată

Potrivit unui studiu publicat în JAMA Cardiology, trei sferturi dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 aveau dovezi de leziuni cardiace vizibile la un RMN săptămâni după recuperare. De menționat că 18% dintre persoanele din studiu nu au prezentat niciodată simptome de coronavirus.

Virusul poate provoca inflamații cardiace care pot duce la afecțiuni grave, cum ar fi miocardita și pericardita (țesut inflamat care poate provoca bătăi neregulate ale inimii și alte probleme).

7. Aveți simptome care nu vor dispărea

„Aproximativ o treime dintre pacienții cu coronavirus prezintă simptome care nu dispar, potrivit unui nou raport al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”, relatează Deseret News.

Raportul, care s-a concentrat asupra pacienților care nu au fost spitalizați pentru coronavirus, a constatat că pacienții prezintă simptome la câteva săptămâni și luni după ce au fost testați pozitiv pentru prima dată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private