luni, noiembrie 30, 2020
Elena Oceanu

Cu totii stim ca spalatul regulat al dintilor este extrem de important in mentinerea sanatatii acestora. Folosim o serie de produse recomandate, incepand cu pasta de dinti si incheind cu apa de gura sau ata dentara, facem programari regulate la stomatolog pentru consulturi de rutina si curatare de tartru dar, pe langa toate acestea, sunt si cateva alte indicatii pe care trebuie sa le iei in seama pentru a te putea bucura de acel zambet stralucitor pe care il vezi in reclame. Iata cateva indicatii:

  1.  Elimina din meniu dulciurile. Pentru binele dintilor tai, exerseaza putin autocontrol si incearca sa iti mai pui si poftele in cui in ceea ce priveste consumul dulciurilor. Da, sunt bune dar, in exces, vor degrada dintii. Evita pe cat se poate consumul in cantitati mari a tot ceea ce inseamna bomboane, prajituri, ciocolata, produse extrem de bogate in zahar, elementul cel mai periculos pentru dantura.
  2.  Renunta la bauturile racoritoare carbogazoase. Iti potolesc setea, sunt bune iar senzatia care ti-o dau bulele pe limba e minunata. In acelasi timp insa, sucurile de acest fel sunt la fel de periculoase pentru dinti precum zaharurile, afectandu-i atat din punct de vedere al coloritului cat si al sanatatii. Nimic nu pateaza si ingalbeneste dintii ami mult decat sucurile carbogazoase cu zahar.

 

Continuarea pe lyla.ro

Parteneri