vineri, iunie 9, 2023

Pentru a trata corect inflamația rinichilor, este esențial să urmați instrucțiunile medicului. Și, dacă doriți să încercați orice remediu naturist, cel mai bine ar fi să vă consultați mai întâi cu un expert.

Alături de tratamentul prescris de medicul dumneavoastră, pentru a obține ameliorarea în cazurile de inflamație a rinichilor, este de asemenea foarte important să aveți obiceiuri bune de viață, în special în ceea ce privește alimentația și hidratarea, deoarece ambele contribuie la sănătatea rinichilor. Există, de asemenea, câteva remedii naturale pentru inflamația rinichilor și ne vom uita la acest subiect astăzi.

Pentru a susține hidratarea zilnică, unii oameni cred că poți folosi anumite remedii naturale. Cele mai multe dintre ele sunt băuturi care, pe lângă faptul că hidratează și ajută la eliminarea lichidelor reținute, reduc și inflamația, ceea ce oferă o oarecare ușurare.

Remedii naturiste pentru inflamația rinichilor

Deși nu există dovezi științifice care să susțină utilizarea acestor remedii ca tratament adjuvant, conform înțelepciunii populare, ele ar putea fi utile atunci când sunt incluse într-un stil de viață sănătos care ține întotdeauna cont de indicațiile medicului.

1. Infuzie de urzica

Potrivit credințelor populare, această băutură ar ajuta la purificarea organismului de toxine și la protejarea rinichilor de agenții patogeni care l-au lăsat vulnerabil.

2. Suc natural de morcovi

Se crede că a face ceva la fel de simplu precum bea un pahar de suc de morcovi pe zi ar putea ajuta la ameliorarea inflamației rinichilor. Morcovul ar oferi vitamine și antioxidanți care ar întări și, în același timp, ar ajuta la purificarea rinichilor.

3. Suc de afine

Se consideră că sucul de afine are un efect purificator, capabil să îndepărteze toxinele care provoacă inflamația rinichilor. Din acest motiv, unii oameni recomandă să consumați unul sau două pahare pe zi.

Puteți pregăti un pahar de suc în fiecare zi (dacă este posibil, natural și fără îndulcitori). Amintiți-vă că sucurile vândute în supermarketuri conțin de obicei prea multe zaharuri și aditivi care, deși sunt gustoși, nu sunt buni pentru sănătatea dumneavoastră și cu atât mai puțin în cazurile de inflamație a rinichilor.

4. Struguri roșii

Strugurii roșii (și strugurii în general) conțin vitamine și antioxidanți, contribuie la o sănătate bună și mulți cred că ajută la ameliorarea disconfortului, cum ar fi inflamația rinichilor. Pentru a profita de ele, ar fi indicat să le consumați regulat, totul în cadrul unei alimentații echilibrate.

5. Infuzie de ghimbir

Unul dintre cele 8 remedii naturale pentru inflamația rinichilor este ceaiul de ghimbir sau infuzia.
Ghimbirul este o rădăcină care are capacitatea de a inhiba prostaglandinele, care pot declanșa procese inflamatorii. Prin urmare, are proprietăți antiinflamatorii care l-ar face un remediu natural util pentru ameliorarea inflamației rinichilor.

Doar pregătiți o cană de infuzie cu o jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt pentru a profita de beneficiile sale.

6. Apa cu lamaie

Apa cu lamaie (rece sau fierbinte) poate ajuta la mentinerea unei bune hidratari si la eliminarea lichidelor retinute. Prin urmare, ar putea fi utilă în obținerea ameliorării în cazurile de inflamație a rinichilor sau orice altă problemă renală.

În sine, nu va vindeca problema și nici nu va fi mai eficient decât tratamentul medicului, dar dacă este inclus într-o dietă adecvată cu hidratare adecvată, atunci poate contribui la bunăstarea generală.

7. Quercetina

Quercetina este un flavonol care se găsește în fructe și legume. Poate favoriza purificarea toxinelor și, ca urmare, ameliorează inflamația rinichilor. Pentru a profita de beneficiile sale, următoarele alimente ar trebui incluse în dietă:

  • Usturoi
  • Pere
  • Mango
  • Cireșe
  • Ceapa
  • Spanac
  • Merele
  • varză de Bruxelles

8. Infuzie de patrunjel pentru inflamatia rinichilor

Gustul poate să nu fie foarte plăcut, dar infuzia de pătrunjel este un remediu depurativ foarte popular care, conform credinței populare, ar putea contribui la sănătatea rinichilor.

Ce să faci în caz de disconfort?

Dacă ați fost diagnosticat cu inflamație a rinichilor și simțiți disconfort, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră pentru sfaturi cât mai curând posibil. Nu este recomandat să recurgeți mai întâi la remedii naturiste, deoarece acestea pot provoca reacții nedorite, cum ar fi dureri de stomac, diaree, vărsături, printre altele.

Amintiți-vă că niciunul dintre aceste remedii nu trebuie să înlocuiască tratamentul medical prescris. Cu toate acestea, ele ar putea fi considerate ca o completare de utilizat cu moderație, în cadrul unui stil de viață sănătos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private