Sari la conținut

8 simptome pe care nimeni nu ar trebui să le ignore. Ce boli se ascund în spatele acestor dureri

8 simptome pe care nimeni nu ar trebui să le ignore. Ce boli se ascund în spatele acestor dureri

De mai multe ori, când apare o durere de cap, sau când sindromul premenstrual (PMS) dă schimbări de dispoziție sau când apar gaze, oamenii ajung să le ia ca atare, deoarece nu sunt întotdeauna asociate cu o problemă majoră de sănătate.

Dar cât de înțelept este acest lucru? Potrivit lui Smriti Kochar, antrenor de sănătate și practician în medicină funcțională, este timpul să încetăm să ignorăm aceste simptome și să începem să acordăm prioritate asistenței medicale holistice

8 simptome pe care nimeni nu ar trebui să le ignore

Este timpul să abordăm afecțiunile cronice și acute subiacente cu stilul de viață și intervenții alimentare susținute de știință. Într-o postare pe Instagram, Smriti Kochar a enumerat cele 8 simptome comune pe care trebuie să nu le mai ignorăm imediat.

1. Dureri de cap constante: Conform lui Smriti, durerile de cap constante nu sunt normale. În schimb, ele indică faptul că organismul eliberează citokine inflamatorii din cauza inflamației sau a deficiențelor în curs.

2. Aciditatea și refluxul: Aciditatea și refluxul sunt adesea respinse ca fiind o apariție normală sau un indiciu al tulburării digestive. Cu toate acestea, conform lui Smriti, înseamnă că organismul nu produce suficienți acizi din stomac pentru digestie și puținul care este produs este în locul greșit, adică esofagul.

3. Gaze constante și balonare: Balonarea și gazele pot fi un simptom al sindromului premenstrual premenstrual sau pot apărea după o masă grea. Dar atunci când se întâmplă constant, ar putea însemna că alimentele pe care le consumăm nu sunt digerate și rămân mai mult timp în intestin decât ar trebui. Bacteriile care se hrănesc cu aceste resturi eliberează apoi gaze care provoacă flatulență.

Ce boli se ascund în spatele acestor dureri

4. Migrene menstruale și schimbări masive de dispoziție PMS: Dezechilibrul hormonal poate fi dăunător femeilor în timpul menstruației. Și în timp ce schimbările de dispoziție în timpul sindromului premenstrual sunt frecvente, excesul s-ar putea datora nivelurilor ridicate de estrogen din organism și progesteronului scăzut.

5. Senzație frecventă de frig: Unii oameni se simt mai frig decât alții, dar conform lui Smriti, frigul frecvent ar putea fi un simptom al anemiei care este aproape întotdeauna urmat de disfuncția tiroidiană, deoarece această glandă în formă de fluture controlează temperatura corpului.

6. Dureri de spate și genunchi: Smriti afirmă că durerile debilitante de spate și genunchi dispar atunci când intestinul începe să se vindece, deoarece majoritatea acestor dureri sunt cauzate de inflamație, cu excepția cazului în care este o consecință a unei leziuni structurale.

7. Sinusuri și probleme de respirație: Sinusurile, afirmă expertul, în 80% din cazuri sunt cauzate ca un răspuns imun al organismului față de alimentele nedigerate. Respirația care urmează este, de asemenea, o consecință a inflamației.

8. Creștere bruscă în greutate: Creșterea bruscă sau treptată în greutate nu este niciodată un eveniment pozitiv pentru majoritatea oamenilor. Acumularea bruscă de grăsime în jurul taliei ar putea indica un nivel scăzut de acizi din stomac și probleme cu tiroida. Adesea este cauzată de inflamația intestinului, cu excepția cazului în care cineva urmează o dietă proastă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel