Sari la conținut

9 medici colaboratori ai spitalului WPK din Viena, cotați în primii 10% oameni de știință din lume de Universitatea Stanford. Lista completă cuprinde 2 milioane de specialiști reputați

9 medici colaboratori ai spitalului WPK din Viena, cotați în primii 10% oameni de știință din lume de Universitatea Stanford. Lista completă cuprinde 2 milioane de specialiști reputați din 22 de domenii științifice.

Mai multi medici colaboratori de la spitalul Wiener Privatklinik, cel mai mare spital privat din Austria, au fost cotati in primii 10% oameni de stiinta din lume, intr-un clasament realizat de Universitatea Stanford 1.

Lista completa cuprinde 2 milioane de specialisti reputati din 22 de domenii stiintifice si 176 de subdomenii. WPK este certificat ca unul dintre cele mai bune spitale din lume in 2021 2 si detine doua reprezentante pentru suport pacienti in Romania, in Bucuresti si Timisoara.

Aceasta este cea mai cuprinzatoare baza de date care coteaza oamenii de stiinta de top din fiecare domeniu, oferind publicului larg acces la cei mai citati autori, la lucrarile publicate si la date actualizate despre cariera si realizarile profesionale.

Astfel, clasamentul reprezinta un indicator al performantelor pe termen lung, iar pentru majoritatea oamenilor de stiinta activi aceasta reflecta contributia pe care o aduc la dezvoltarea ariei de
specialitate si pregatirea viitoarelor generatii de experti.

„Spitalul Wiener Privatklinik este mandru si onorat ca 9 dintre medicii sai colaboratori au fost inclusi pe lista celor mai buni oameni de stiinta din lume, de catre Universitatea Stanford.  Nominalizarea vine ca o recunoastere a activitatii lor stiintifice si clinice de exceptie.

Suntem fericiti ca prin intermediul Wiener Privatklinik, pacientii romani si din intreaga Europa beneficiaza de expertiza lor”, a declarat Ema Hafner, directorul Departamentului de Marketing si Pacienti Internationali al Wiener Privatklinik.

Pentru devoltarea bazei de date, au fost utilizate datele Scopus colectate pe perioada de 22 de ani (1996 – 2017), luand in considerare o serie de parametri de citare, printre care:

  • numarul total de citari, indicele Hirsch,
  • numarul de citari ale lucrarilor in calitate de autor unic, prim sau ultim autor,
  • numarul de colaboratori si numarul de lucrari in colaborare.

Datele privind intreaga cariera sunt actualizate pana la sfarsitul anului 2020.

Lista celor 9 medici colaboratori ai WPK nominalizați de Universitatea Stanford este alcătuită din:

1. Prof. Univ. Dr. Siegfried Kasper, medic specialist psihiatrie și psihoterapie – în primii 0,2% oameni de știință ai lumii;

Dr. Kasper a fost citat în peste 600 de publicații în PubMed și în peste 250 de cărți sau capitole de carte, în diverse domenii ale psihiatriei. El se concentrează pe bazele biologice ale tulburărilor mentale și pe posibilele abordări terapeutice ale acestora.

2. Prof. Univ. Dr. Georg Stingl, medic specialist dermatologie – primii 1,5% oameni de știință ai lumii;

În calitate de specialist în dermatologie și imunologie, Prof. Univ. Dr. Georg Stingl se concentrează pe diagnosticarea și tratarea bolilor inflamatorii și alergice ale pielii, pe bolile autoimune și pe bolile infecțioase.

3. Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, medic oncolog – primii 2% oameni de știință ai lumii;

Profesorul Zielinski coordonează WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est, parte din spitalul Wiener Privatklinik.

4. Prof. Univ. Dr. Walter Klepetko, medic specialist chirurgie toracică – primii 3% oameni de știință ai lumii;

Prof. Univ. Dr. Walter Klepetko este director medical al Centrului Internațional Vienez pentru Oncologie Toracică (VICTO) al WPK, format dintr-o echipă de experți internaționali cu specializare în chirurgie, oncologie și radiologie, care tratează tumorile maligne toracice folosind cele mai noi tratamente în domeniu.

5. Prof. Dr. Erich Minar, medic specialist angiologie – primii 3% oameni de știință ai lumii;

Prof. Erich Minar este specialist de renume internațional și se concentrează pe medicina vasculară cunoscută și ca angiologie, atât la nivel nivel clinic cât și științific. Acest domeniu al medicinii tratează tulburările circulatorii din toate regiunile vasculare.

6. Prof. Univ. Dr. Martin Schillinger, medic specialist cardiologie – primii 3% oameni de știință ai lumii;

Prioritățile clinice și de cercetare ale profesorului Schillinger sunt diagnosticarea, urmată de tratarea prin metode minim invazive a tulburărilor circulatorii la nivelul inimii, creierului și picioarelor, precum și abordarea factorilor de risc ale acestora.

7. Prof. Univ. Dr. Anton Luger, medic specialist endocrinologie – primii 4% oameni de știință ai lumii;

Membru activ al mai multor societăți internaționale, în special al Societății de Endocrinologie, Prof. Univ. Dr. Anton Luger a fost numit președinte al Uniunii Europene a Medicilor Specialiști (UEMS), Secțiunea Endocrinologie, Diabet și Metabolism. Este autor și co-autor a peste 230 de cărți și lucrări în reviste de specialitate și membru al comitetului editorial al unor reviste precum Hormones și Endocrine.

8. Prof. Univ. Dr. Sebastian Schoppmann, medic specialist chirurgie generală – primii 6% oameni de știință ai lumii;

Nominalizat în 2013, de către publicația News, ca unul dintre cei mai buni medici din Austria și unul dintre cei mai buni specialiști în tratarea afecțiunilor tractului digestiv, Prof. Univ. Dr. Sebastian Schoppmann este membru al mai multor societăți medicale.

9. Prof. Univ. Dr. Emeka Nkenke, medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială – primii 7% oameni de știință ai lumi;

Prof. Nkenke deține un doctorat în medicină teoretică și este dublu calificat, atât ca medic, cât și ca dentist. Este specializat în planificarea chirurgicală virtuală și în utilizarea implanturilor specifice pacientului în chirurgia ortognatică, chirurgia cranio-facială și chirurgia reconstructivă. Prof. Nkenke a fost pionier în chirurgia ghidată a implanturilor dentare.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel