Sari la conținut

Care este adevăratul impact de trecerea prin boală. Dr. Valeriu Gheorghiță: „Asociază o serie de complicații

Care este adevăratul impact de trecerea prin boală. Valeriu Gheorghiţă a declarat, în urmă cu puțin timp, într-o conferinţă de presă, că activitatea de evaluare a centrelor de vaccinare va continua.

„În procesul de evaluare a activităţii centrelor de vaccinare, la acest moment pot să vă spun că în ultima săptămână au fost 138 de centre de vaccinare care şi-au încheiat activitatea, în 28 de judeţe, două centre de vaccinare au fost transformate în centre de testare şi şapte centre de vaccinare în momentul de faţă funcţionează în sistem hibrid, practic desfăşoară atât activităţi de testare, cât şi activităţi de vaccinare”.

Doctorul spune că imunizarea populației rămâne prioritatea numărul 1.

„Acest proces de evaluare continuă periodic, practic la cel puţin două săptămâni se evaluează activitatea centrelor de vaccinare şi acolo unde se consideră oportun, unde se poate asigura accesibilitatea la vaccinare prin alte mijloace, cum ar fi prin medici de familie, ne dorim în continuare să reducem din activitatea centrelor, atâta timp cât acestea nu mai au adresabilitate”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

De ce unii români se infectează cu 2 tulpini de Covid-19 simultan?

Valeriu Gheorghiță spune că răspunsul este simplu. Aceste virusuri circulă în momentul de față la nivel populațional și o persoană – vedem foarte clar din datele științifice – că imunitatea nu este încrucișată în totalitate

„Aceste virusuri circulă în momentul de față la nivel populațional și o persoană – vedem foarte clar din datele științifice – că imunitatea nu este încrucișată în totalitate. Adică faptul că ai trecut prin infecția cu Delta nu te protejează foarte mult de reinfecția cu varianta Omicron, și atunci există această posibilitate să faci co-infecție, cum numim noi”, a explicat medicul militar.

Valeriu Gheorghiță: Ne putem infecta

„Ele sunt virusuri care, practic, competiționează pentru aceiași receptori, însă faptul că Omicron este mult mai infecțios, ele pot să genereze infecții simultan la aceeași persoană. Deci ne putem infecta. Și asta creează cel puțin pe gazdele imunodeprimate, adică la acele persoane care au probleme serioase de imunitate, pot să faciliteze, dacă vreți, recombinarea celor două virusuri și apariția unui virus care pot să aibă caracteristici diferite – în sensul în care Omicron știm că are în momentul de față o virulență intrinsec mai redusă, poate să se modifice”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel