Sari la conținut

S-a aflat de ce boală cruntă suferă Mihai Bobonete. Medicii i-au pus un diagnostic dur

Mihai Bobonete este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la noi. Acesta a reușit să îi atragă pe admiratorii săi prin . Chiar dacă mereu este plin de energie, Bobo, așa cum îi spun apropiații, are probleme de sănătate.

S-a aflat de ce boală cruntă suferă Mihai Bobonete. Medicii i-au pus un diagnostic dur

Acesta a spus că suferă de steatoză hepatică( boala ficatului gras), iar medicii i-au interzis să mai consume alcool, îi poate pune viața în pericol, potrivit EVZ.

„Am și steatoză, adică mi-a crescut ficatul de la grăsime, deci eu nu beau”, a dezvăluit Mihai Bobonete.

Stilul de viață i-a agravat boala

Mihai Bobonete spune că programul încărcat și-a spus cuvântul. În emisiunea de la Românii au talent, acesta a recunoscut că stilul de viață i-a agravat boala, iar acum este nevoit să țină regim. Acesta a povestit că filmările de la Pro Tv durează ore întregi, iar munca din spate este epuizantă.

Ce este boala ficatului gras sau steatoza hepatică

Steatoza hepatica sau ficatul gras apare atunci cand celulele hepatice, numite hepatocite, se incarca cu grasime in exces.

Este normal sa existe un nivel mic de grasime in ficat, insa daca grasimea reprezinta peste 5%-10% din ficat inseamna ca suferi de ficat gras.

Medicul gastroenterolog Bogdan Mateescu a explicat  ce este cu adevărat boala ficatului gras sau steatoza hepatică.

Dr. Bogdan Mateescu: Steatoza hepatică reprezintă o concentrație mai mare de grăsimi în ficat

„Ne referim la îngrășarea ficatului. În sens strict științific, steatoza hepatică reprezintă o concentrație mai mare de grăsimi în ficat, după modelul ficatului de gâscă sau de rață pe care îl mâncăm. Este mult mai bun dacă este gras, dar numai pentru a fi mâncat.

Pentru noi, dacă concentrația de grăsimi din ficat depășește o anumită limită, acest lucru se traduce prin niște analize modificate”, a spus dr Bogdan Mateescu, la Antena 3. Boala trebuie tratată cât mai rapid pentru a avea o viață decentă.

Cum se manifesta steatoza hepatica?


Cei mai multi pacienti sunt asimptomatici, adica nu prezinta simptome specifice. Exista, insa si pacienti care pot acuza urmatoarele simptome:
• O senzatie de plenitudine in partea dreapta a abdomenului
• Durere abdominala
• Pierderea poftei de mancare sau pierderea in greutate
• Greata
• Slabiciune
• Oboseala extrema

Cat de periculoasa este steatoza hepatica?

Prin distrugerea celulelor hepatice in care s-a acumulat grasime in exces, steatoza hepatica poate evolua in timp catre inflamatie, necroza si regenerare nodulara, fenomene care distorsioneaza arhitectura normala a ficatului si perturba functia acestuia. Se poate ajunge inclusiv la ciroza hepatica sau chiar carcinom hepatic, mai ales in cazurile in care boala este cauzata de infectia cu virus hepatitic C sau B sau/si de consumul de alcool.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel