duminică, iunie 4, 2023

Cancerul mamar este una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femei. Ca și alte tipuri de cancer, această afecțiune apare atunci când genele suferă mutații în organism și provoacă creșterea nereglementată a celulelor. Toate femeile sunt expuse riscului de a dezvolta cancer de sân pe măsură ce îmbătrânesc.

Actorul american Benjamin Bratt vorbește despre boala soției sale. Dezvăluiri care ne dau fiori

„Cancerul de sân se poate trata cu succes în multe cazuri dacă este depistat la timp”, a spus Anees Chagpar, MD, MPH, expert în cancer de sân și director asistent pentru Oncologie Globală la Yale Cancer Center. „Cu toate acestea, există factori de risc pe care îi puteți controla, cum ar fi să vă urmăriți greutatea, să fiți activ fizic și să limitați consumul de alcool”.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Actorul Benjamin Bratt a dezvăluit săptămâna aceasta că soția sa, Talisa Soto, a fost diagnosticată cu cancer de sân. Acesta menționează cât de important este să mergi anual la medic, potrivit healthdigest.com.

„Împărtășesc acest lucru ca femeile să tragă o învățătură, dar în timpul pandemiei, în urma unui control de specialitate, medicii au descoperit că soția mea are cancer de sân”, a spus Bratt. Soto a început tratamentul de specialitate  și se pare că răspunde bine.

Bratt speră că oamenii pot învăța din experiența soției sale și să ia măsuri preventive. El a spus că soția sa a vrut ca oamenii să-și amintească „cât de  important este să-ți faci analize anual, că trebuie să ai grijă de tine. Nu doar să mănânci bine, ci trebuie să mergi la medic. Examinările fac parte din viața ta obișnuită.”

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Ce trebuie să știți despre cancerul de sân

În timp ce cancerul de sân are simptome fizice, cum ar fi noduli la sân , modificări ale pielii și secreții ale mameloanelor, este adesea asimptomatic și va apărea doar în urma unei mamografii.

Acesta este motivul pentru care este atât de important ca femeile de peste 40 de ani să înceapă să facă mamografii anuale. Cancerul de sân este mai ușor de tratat în stadiile sale incipiente, ceea ce înseamnă că efectuarea periodică a controalelor preventive poate crește semnificativ probabilitatea de succes a tratamentului.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Se recomandă ca femeile cu vârste cuprinse între 40 și 54 de ani să facă mamografii în fiecare an, dacă este posibil, iar femeile de 55 de ani și peste ar trebui să facă mamografii la fiecare 2 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private