Sari la conținut

Planta care-ți aduce noroc la bani! Toți milionarii o au în casă. Trebuie să o pui în acest loc din casă și te vei bucura de abundență

Din cuprinsul articolului

Planta banilor este denumirea comună pentru o specie de plantă de jad numită Crassula ovata. Acest tip de plantă de jad este numită plantă banilor deoarece, potrivit Feng Shui-ului chinezesc, aduce noroc, bogăție, prosperitate și noroc. Acest copac în miniatură precum planta de jad este o plantă de apartament populară, deoarece este foarte ușor de îngrijit.

Crassula ovata, cunoscută în mod obișnuit ca plantă de jad este un tip de plantă suculentă lemnoasă care aparține familiei Crassulaceae. Numele „plantă de jad” provine de la culoarea verde-jad a frunzelor. Când sunt expuse la soare strălucitor, aceste frunze de culoarea jadului pot dezvolta culoarea roșie în jurul marginilor lor. Plantele de jad sunt numite și plante dolar.

Plantele de jad sunt, de asemenea, cunoscute pentru longevitatea lor și pot trăi chiar și până la 100 de ani sau mai mult. Pe măsură ce planta de jad îmbătrânește, dezvoltă o tulpină groasă de lemn și ramuri, dându-i un aspect asemănător unui copac și, ca atare, unii oameni o numesc copac de bani. Monedele sau frunzele cărnoase în formă de ovă creează un frunziș suculent luxuriant pe această plantă de bani asemănătoare copacului.

Frumusețea acestei „plante norocoase” este că prosperă în majoritatea mediilor interioare. Plantele de jad pot supraviețui puțin udării și pot crește bine sub lumină artificială. Este ușor să crești plante de jad și, cu puțină grijă, planta ta de bani poate avea un aspect asemănător unui bonsai.

Fiind o plantă de bani Feng Shui înseamnă că este un cadou popular la nunți, petreceri de inaugurare a casei sau pentru noii proprietari de afaceri. Se spune că creșterea vibrantă a plantelor de jad creează energie pozitivă și evocă sentimente de echilibru, armonie și bunăstare.

Tipuri de plante care aduc bani

Există două tipuri principale de plante de bani conform Feng Shui-ului chinezesc: planta de jad Crassula ovata, care este cunoscută în mod obișnuit ca planta banilor și Pachira Aquatica, care este cunoscută ca arborele banilor sau copacul norocos.

Arborele de bani este o plantă de apartament ornamentală care este adesea vândută cu un trunchi împletit. Are tulpini lungi și frunze în formă de lanceolate care cresc din vârful lor.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel