Sari la conținut

Balonare, flatulență, constipație, dureri abdominale? 5 moduri simple de a calma stomacul după ce ai mâncat prea mult

balonare
Srsa foto: arhiva Doctorul Zilei
Zahărul ascuns din alimente poate provoca gaze și balonare

Balonare, flatulență, constipație, dureri abdominale? 5 moduri simple de a calma stomacul după ce ai mâncat prea mult

Crăciunul s-a terminat, dar, din păcate, pentru unii oameni, disconfortul de a mânca prea mult ar putea dura chiar mai mult decât sărbătoarea în sine. Pot exista momente în care, văzând un întreg aspect de delicatese, cineva s-ar putea simți entuziasmat să ia o bucată suplimentară din bunătățurile de pe masă chiar și după ce este plin. Iar acest cerc, din păcate poate continua.

Ca urmare a acestei pofte de necontrolat, pot exista balonare, flatulență, constipație, dureri abdominale și altele – dar se pare că la fel ca și problema, soluția este și una simplă.

Potrivit experților, soluția pentru disconfortul stomacal după o masă grea și excesivă este să mănânci lent, în primul rând. Mestecarea corectă ajută la o digerare mai bună a alimentelor și ușurează mișcarea prin sistemul digestiv.

Acest lucru este important și pentru alimentele bogate în fibre, cum ar fi legumele.

5 moduri de a calma stomacul după ce ai mâncat prea mult

Dar, în afară de asta, dacă alimentele tale preferate – cele nesănătoase – ți-au dat o durere de stomac sau orice formă de suferință digestivă după masa de Crăciun, poți face multe pentru a te ușura.

1. Mergeți la plimbare: O sesiune de mers rapid după o masă grea poate ușura digestia. Potrivit cercetărilor, starea în repaus poate face să reținem proporții mai mari de gaze în intestin. O sesiune plăcută de mers rapid poate calma stomacul datorită mișcării din corp. Potrivit unui studiu din 2006, mersul pe jos ajută la accelerarea timpului necesar alimentelor pentru a se muta în intestinul subțire, ameliorând astfel refluxul acid.

2. Beți apă: Apa obișnuită, nu rece sau minerală, poate ajuta stomacul să digere mai ușor alimentele și să îl calmeze după o masă grea. Apa minerală trebuie evitată, deoarece deranjează și mai mult stomacul.

3. Faceți un masaj: Un masaj pe stomac de la stânga la dreapta poate ajuta mai mult digestia – poate reduce eficient balonarea. Mișcă în sus de la baza abdomenului spre cutia toracică cu mâinile plate – apoi așezați palmele pe spate și mutați mâinile înainte peste șolduri, în jos, pe părțile laterale ale pelvisului, spre zona inghinală.

4. Folosiți o pungă de apă fierbinte: O pungă de apă fierbinte poate aduce puțină căldură pe stomac . Căldura poate ajuta mușchii din intestin să se relaxeze, ceea ce permite ulterior gazului prins să se deplaseze din intestine.

5. Beți ceai de mentă: Ceaiul de mentă poate avea un efect răcoritor, relaxant în zona gastrică. Aplicarea uleiului său poate reduce, de asemenea, crampele stomacale și ușura simptomele sindromului de colon iritabil (IBS).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel