Sari la conținut

Supermodelul Tatjana Patitz a murit, la doar 56 de ani. A fost considerată unul dintre „modelele originale”, alături de Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, Linda Evangelista și Christy Turlington

Vestea tristă a zilei! Tatjana Patitz, faimoasă pentru numeroasele apariții pe podiumuri și în editoriale de-a lungul anilor ’80 și ’90, a murit la vârsta de 56 de ani.

Tatjana Patitz a pozat pentru coperta revistei Vogue în 1985. De asemenea, a pozat pentru fotograful de modă german Peter Lindbergh.

Iconic Supermodel Portraits by Peter Lindbergh | Vogue

Supermodelul Tatjana Patitz a fost considerată unul dintre „modelele originale”

În 1988, Peter Lindenberg le-a invitat pe Tatjana Patitz, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, Linda Evangelista și Christy Turlington la o ședință foto pe plajă, potrivit prestigioasei publicații Vogue.

Acesta a fost momentul care le-a consacrat statutul de modele. După această ședință foto, ele au început să fie numite „supermodele”. Apoi, toate cele șase au fost invitate să filmeze în videoclipul lui George Michael „Freedom 90”, iar Gianni Versace le-a invitat să participe la show-ul său.

Supermodel Tatjana Patitz, who appeared in the Freedom ’90 video and on many Vogue covers, has died. She was 56. https://t.co/6H8ONJxcw2

— Vogue Magazine (@voguemagazine) January 11, 2023

Tatjana Patitz, historic top model, has died: she was only 56 years old

 Simbolul şic-ului european

Tatjana Patitz s-a născut la Hamburg. Familia ei s-a mutat apoi în orașul Scanner din sudul Suediei. A debutat ca model la vârsta de 17 ani, a participat la un concurs de modeling în Stockholm și a obținut locul al treilea. Ca premiu, a primit o excursie la Paris și un contract cu o agenție de modeling.

Tatjana Patitz „a fost întotdeauna simbolul şic-ului european, ca o întâlnire între Romy Schneider şi Monica Vitti”, a declarat propriei ei reviste şefa Vogue, Anna Wintour.

Tatjana Patitz a fost numită în repetate rânduri drept unul dintre cele mai influente modele ale timpului său de către numeroase publicații, iar L’Officiel a considerat-o „cea mai frumoasă față a deceniului”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel