Sari la conținut

Parteneriat istoric între spitalele din București și Paris! Ce presupune acordul cadru de cooperare internațională încheiat între ASSMB și AP-HP

Parteneriat istoric între spitalele din București și Paris! Ce presupune acordul cadru de cooperare internațională încheiat între ASSMB și AP-HP

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP) au semnat, în premieră, un Acord-cadru de cooperare internațională, care deschide calea unui parteneriat deschis și direct între cele 19 spitale din cadrul ASSMB și cele 38 de spitale universitare administrate de AP-HP.

 

Parteneriat istoric între spitalele din București și Paris!

Cele 19 spitale bucureștene și 38 de spitale din capitala Franței pot acum iniția schimburi de experiență, de bune practici și de personal și vor putea derula proiecte comune de formare profesională și de cercetare

„Acordul-cadru menționează faptul că două instituții au interese comune și obiective științifice, academice și profesionale similare, care vizează excelența în domeniul asistenței medicale.

În acest context, cele două instituții își exprimă intenția de a stabili și dezvolta proiecte de colaborare în domeniile îngrijirii medicale, cercetării clinice, formării profesionale și managementului spitalicesc”, se arată într-un comunicat ASSMB.

Ce presupune acordul cadru de cooperare internațională încheiat între ASSMB și AP-HP

Concret, ASSMB și AP-HP vor promova intens schimburile de bune practici și de personal între spitalele pe care le administrează, în special în domenii precum:

  • chirugia generală,
  • activitatea de transplant,
  • hematologia, adictologia,
  • oncologia pediatrică și pentru adulți.

Acordul anunțat astăzi a fost precedat de semnarea, la sfârșitul săptămânii trecute, a unui acord de cooperare între Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, administrat de ASSMB, și AP-HP, având în vedere și colaborarea de tradiție care există de mai mulți ani între spitalul bucureștean și Spitalul Charles-Foix din Paris.

Sub coordonarea Dr. Amina LAHLOU, care conduce secțiile de Geriatrie și de Boli Neurodegenerative din cadrul Spitalului Charles-Foix, la Spitalul Sf. Luca s-a finalizat recent, cu succes, proiectul internațional „Îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților cu patologii cronice”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: