Sari la conținut

Vestea tristă a zilei! A murit Victor Babiuc, fost ministru al Apărării. Avea 84 de ani

Vestea tristă a zilei! A murit Victor Babiuc, fost ministru al Apărării.

Cunoscutul politician român s-a stins din viață ieri, la vârsta de 84 de ani. Anunțul morții sale a fost făcut pe Facebook de către scriitorul Radu F. Alexandru.

Vestea tristă a zilei! A murit Victor Babiuc, fost ministru al Apărării

„În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile.A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el.

Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție.

Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a anunțat scriitorul Radu F. Alexandru pe Facebook.

Victor Babiuc a fost un politician cunoscut după 1989, retras din spațiul public de mai mulți ani

Victor Babiuc s-a născut pe 3 aprilie 1938, în localitatea Răchiţi, judeţul Botoşani. În 1958 a finalizat studiile Facultății de Drept din cadrul Universității Bucureşti.

Babiuc a deținut, după 1989, funcții importante în statul român: deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale în perioada octombrie 1991 – noimebrie 1992, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, președinte al Camerei de Comerț a României.

La începutul anului 2000, Victor Babiuc a demisionat din funcția sa de ministru și a stat în Camera Deputaților ca independent până la sfârșitul acelui an. A fost ales pentru un ultim mandat în 2000.

În 2008, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au deschis un dosar penal împotriva lui Babiuc, sub acuzația de corupție și abuz de serviciu pentru vânzarea de terenuri în Pipera în 1999, cu mult sub rata pieței de la Ministerul Apărării lui Gigi Becali.

În mai 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat pe Babiuc, Becali și Dumitru Cioflină. Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de închisoare într-o unitate de securitate maximă din închisoarea Rahova. În urma unei hotărâri judecătorești, el a fost eliberat în februarie 2014.

***

Dumnezeu să-l odihnească!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel