Sari la conținut

Obiceiurile care pot îmbunătăţi sănătatea mintală. Sfaturile cercetătorilori despre metodele care chiar funcționează

Sanatate mintala
Sursă foto: Envato
Cum sa îți îmbunătățești sanatatea mintala

Obiceiurile care pot îmbunătăţi sănătatea mintală. Conform unui studiu realizat de cercetători australieni, unele activități zilnice sunt benefice pentru sănătatea mintală. Sfaturile cercetătorilori despre metodele care chiar funcționează.

Expunerea zilnică la natură a fost asociată cu o creştere cu cinci puncte, în timp ce interacţiunile sociale regulate, activitatea fizică, practicile spirituale şi ajutarea altora au contribuit, de asemenea, la îmbunătăţirea sănătăţii mintale.

afirmatii pozitive
Sursa foto: aarhiva Doctorul Zilei

Aceste constatări, publicate în jurnalul ştiinţific SSM-Mental Health, evidenţiază beneficiile acestor activităţi accesibile, cu costuri reduse, pentru menţinerea sănătăţii mintale, a declarat Christina Pollard, cercetătoare principală în cadrul studiului.

„Acestea nu sunt programe costisitoare sau intervenţii clinice – sunt comportamente care fac deja parte din viaţa multor oameni şi pot fi uşor încurajate prin mesaje de sănătate publică”, a declarat Christina Pollard, care a mai adăugat: „Conectarea regulată cu ceilalţi – chiar şi o discuţie zilnică – poate face o diferenţă măsurabilă în ceea ce priveşte modul în care se simt oamenii. În mod similar, petrecerea timpului în aer liber sau efectuarea unor activităţi care necesită gândire şi concentrare, cum ar fi să dezlegi cuvinte încrucişate, să citeşti sau să înveţi o limbă nouă, oferă o resetare mentală”.

Rezultatele susţin investiţiile în iniţiative pentru sănătatea mintală la nivel de comunităţi.

„Este vorba despre prevenţie, nu doar despre tratament – despre a ajuta oamenii să aibă o bună sănătate mintală înainte de a atinge un moment de criză”, a mai spus cercetătoarea, citează Agerpres.

Sănătatea, așa cum este definită de OMS, este „o stare de deplină bunăstare fizică, mentală și socială și nu doar absența bolii sau a infirmității”.

Cu ajutorul cercetării, sănătatea mintală și starea de spirit au devenit subiecte de discuție proeminente în lumea de astăzi. Una dintre aceste cercetări intră în detalii despre modul în care nutriția le afectează pe acestea două.

Descoperirea cheie este că alcătuirea nutrițională a alimentelor poate afecta echilibrul substanțelor chimice din corpul tău, făcându-te să te simți într-un anumit fel. Serotonina este una dintre aceste substanțe chimice.

O dietă sănătoasă și echilibrată ne aduce beneficii fizice, ceea ce, la rândul său, ne îmbunătățește sănătatea mentală. Veți dori să vă asigurați că obțineți suficient triptofan pentru a obține creșteri ample ale nivelului de energie, ale dispoziției și ale calității somnului.

Ce alimente pot crește nivelul de serotonină?

  1. Nuci și semințe
  2. Soia și tofu
  3. Lapte și produse lactate
  4. Carne roșie
  5. Păsări de curte
  6. Pește și fructe de mare
  7. Ovăz
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel