Din cuprinsul articolului
Diabetul apare atunci când glicemia, principala sursă de energie a organismului, este cu mult peste limite normale şi uneori simptomele sunt neobişnuite. Medicii spun că există unele alimente care pot ajuta în mod natural la scăderea nivelului de glucoză din sânge.
Persoanele cu diabet și cele care sunt predispuse la această boală sunt sfătuite să își revizuiască dieta şi, potrivit publicației Health, un aliment-minune poate reduce nivelul de zahăr din sânge în doar 15 minute!
Este vorba de migdale, care sunt utile și persoanelor supraponderale. Acest aliment-minune este bogat în vitaminele A, C, E, grupa B, precum și calciu, potasiu, mangan, zinc, fier și aminoacizi valoroși.
Cu toate acestea, în plus față de selectarea alimentelor, este necesar să se mențină un echilibru normal al apei în organism, astfel încât calitatea apei pe care o beți ar trebui, de asemenea, monitorizată.
Glicemia este sensibilă la nivelul de hidratare din organism. Lipsa apei contribuie la o creștere a concentrației de zahăr din sânge, deoarece rinichii își pierd capacitatea de a filtra și elimina eficient excesul de zahăr.

Beneficii medicale multiple
Migdalele sunt bogate în minerale, acizi grași și vitamine. Este o sursă de calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Conține multe vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), precum și tocoferol (vitamina E). Migdalele sunt bune pentru inimă și vasele de sânge, deoarece conțin multe grăsimi nesaturate, aminoacizi și minerale.
Migdalele sunt unul dintre cele mai bune alimente vegetale pentru creier. Regele nucilor stimulează producția de acetilcolină. Acest compus organic activează creșterea neuronilor din creier și îmbunătățește memoria, ceea ce este important pentru persoanele implicate în activități intelectuale.
Acestea sunt, de asemenea, benefice pentru oricine urmează o dietă vegetariană. Dietele bazate pe plante pot fi deficitare în vitamine B, colină și proteine. Migdalele îi ajută pe vegani și pe vegetarieni să umple golul din acești nutrienți.
Valorile medii ale glicemiei
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între 70 şi 100 mg/dl, a jeun (dimineaţa, pe nemâncate) şi între 101 şi 140 mg/dl la 2 ore după masă (postprandial).
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).

Simptomele diabetului de tip 2 pot fi ușoare și se dezvoltă mai lent, în special la începutul evoluției bolii. Este posibil să treacă ani de zile fără să realizați că aveți această afecțiune.