Sari la conținut

Cum să prepari cea mai delicioasă cafea. Secretul experților, dezvăluit

cafea
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cum sa prepari cea mai buna cafea

Cum să prepari cea mai delicioasă cafea. Potrivit experților, metoda de preparare a cafelei îi poate afecta gustul. Asta înseamnă că ar trebui să alegem cel mai bun tip de cafea și metode specifice de preparare.

Sfaturi despre cel mai bun mod de a prepara cafeaua

consumul de cafea
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei

De ce turnarea apei peste cafea este cea mai bună metodă? Heather Perry, CEO Klatch Coffee, fost președinte al asociației Specialty Coffee și barista, a oferit câteva sfaturi despre cel mai bun mod de a prepara cafeaua.

„Dacă vreți o prăjire ușoară și fructată, trebuie să preparați cafeaua prin turnare, extrage arome mai bune. Preferința pentru turnare este clară: atunci când este executată corect (măcinare adecvată, temperatura apei, saturație), rezultatul este de departe cel mai echilibrat dintre orice metodă de preparare ”, spune experta.

„Perioada de timp în care apa este în contact cu cafeaua măcinată trebuie să fie optimă pentru a vă asigura că toate proteinele și lipidele (care conțin cea mai mare parte a gustului) sunt extrase din cafea”, adaugă Heather Perry.

Cafeaua la presa franceză

Presa franceză garantează o cafea mai puternică și mai aromată. Presa franceză este unul dintre cele mai comune moduri de preparare a cafelei, mai ales pentru cei dintre fără aparat de cafea instant, deoarece tinde să producă arome mai puternice și mai robuste.

„Există mulți factori care determină metoda ta ideală de preparare a cafelei. Din cauza preparării prin imersie pe care o folosește o presă franceză, o cafea prăjită mai mult este cea mai bună, deoarece are arome mai bogate și uleiuri naturale care sunt evidențiate cu această metodă”, adaugă Heather Perry

Cafeaua preparată la presa franceză este una dintre cele mai simple modalităţi de a aduce în bucătăria de acasă savoarea îndrăgitei băuturi.

Dacă este pregătită corect, în doar patru minute cafeaua făcută la presa franceză poate satisface toate simţurile. Există însă teorii conform cărora acest proces de preparare a cafelei poate crește colesterolul.

Cafeaua se prepară astfel mai repede decât la ibric

Presa franceză este un dispozitiv format dintr-un vas de sticlă cu mâner din plastic şi un capac cu piston. Secretul gustului aromat şi profund al cafelei preparate astfel vine din amestecul apei fierte cu cafeaua măcinată, urmat de presarea lichidului folosind pistonul din capac.

Atunci când utilizaţi acest dispozitiv, cafeaua se prepară mai repede decât la ibric, în doar 5-6 minute, iar instrumentele sunt foarte uşor de spălat după utilizare.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel