Sari la conținut

Cardiolog: Aceast este cel mai util aliment pentru inimă, ajută și la pierderea în greutate

sanatatea inimii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mulți oameni se tem să consume pâine, dar mulți nu știu că pâinea integrală poate îmbunătățiți bunăstarea, potrivit cardiologului Aurelio Rojas. Acesta spune că este cea mai utilă pâine pentru inimă.

Potrivit medicului, beneficiile pâinii integrale, pregătită cu o maia fără aditivi artificiali, este foarte benefică pentru sănătate. Produsul îmbunătățește simultan metabolismul, încetinește absorbția grăsimilor și menține nivelurile stabile ale zahărului din sânge, relatează publicația SurreyLive.

Alte beneficii ale pâinii cu cereale integrale

paine integrala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumul regulat de cereale integrale reduce riscul de patologii periculoase ale inimii și vaselor de sânge. Este suficient să mâncați doar 28 g de pâine cu tărâțe pe zi pentru a reduce la jumătate riscul de a dezvolta boli coronariene, ateroscleroză, angină, atac de cord, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.

Alte beneficii ale pâinii cu cereale integrale

Produsul conține antioxidanți, vitamine, potasiu și calciu, care au următoarele efecte benefice:

  • Scăderea tensiunii arteriale;
  • Prevenirea depunerii de colesterol pe pereții vasculari;
  • Luptă împotriva formării cheagurilor de sânge;
  • Să mențină rezistența și elasticitatea capilarelor;
  • Normalizarea proceselor metabolice din creier.

Produsele din făină integrală sunt bogate în fier. O felie de pâine integrală conține până la 2,5 mg din mineralul prețios, care este 1/5 din necesarul zilnic pentru un adult. Micronutrientul este implicat activ în transportul oxigenului prin fluxul sanguin și menținerea unor niveluri ridicate de hemoglobină. Prin urmare, deficitul de fier duce la înfometarea oxigenului, anemie și oboseală cronică.

Pâinea din cereale integrale va ajuta la prevenirea tuturor acestor probleme. Crește concentrația de fier din sânge și ajută la lupta împotriva înfometării oxigenului chiar și cu o activitate fizică crescută.

Produsele de paste din făină de tărâțe sunt bogate în fibre – acestea sunt fibre dietetice grosiere care întăresc peristaltica intestinală și îmbunătățesc digestia. Fibrele servesc ca un mediu nutritiv ideal pentru microflora intestinală bună.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Absolventă de Psihologie. Am inceput sa lucrez în presă în 2011, la EvzMonden, InfoActual, AnimalZoo, EVZ și Doctorul Zilei. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate medicale și informații referitoare la evenimentele curente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel