Sari la conținut

REMEDIU. Băutura miraculoasă care alungă oboseala şi distruge toxinele

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Nutriția este fundamentală pentru menţinerea sănătăţii, iar medicii avertizează că, cu cât consumi mai multe alimente procesate și rafinate, cu atât corpul tău devine mai acid. De asemenea, poate îngreuna eliminarea toxinelor de către organism.

De obicei, în astfel de momente, o persoană începe să se simtă mult mai obosită și epuizată. Este posibil să simtă greață, amețeli, o scădere a dispoziției și alte simptome neplăcute. Cu toate acestea, dacă consumați oțet de mere pur și miere naturală în fiecare zi pe stomacul gol, veți ajuta la restabilirea nivelului de pH din organism.

Oțetul natural de mere este extrem de bogat în potasiu, fier, magneziu, acid folic și o serie de vitamine. Mierea pură este bogată în fier, vitamina C, zinc, cupru, calciu. Combinația acestor două produse face minuni pentru organism. Iată câteva dintre efectele miraculoase ale consumul de oțet de mere cu miere:

  • Promovează pierderea în greutate;
  • Ajută la tratarea durerilor în gât;
  • Reglează tensiunea arterială;
  • Oferă mai multă energie;
  • Elimină respirația urât mirositoare;
  • Îmbunătățește digestia.

Mod simplu de preparare

Umpleți un pahar cu apă. Adăugați o linguriță de miere și aceeași cantitate de oțet de mere pur. Amestecați și lăsați băutura să stea 20 de minute. Trebuie să o consumați dimineața pe stomacul gol, înainte de micul dejun.

Rețineți că atunci când consumați această băutură sănătoasă, este recomandabil să beți multă apă. Acest lucru va ajuta organismul să proceseze combinația mai ușor.

Cu ajutorul oțetului de mere și al mierii, poți face primul pas către un pH mai echilibrat și poți ajuta organismul să combată oboseala și toxinele acumulate. Dar asta nu este tot ce ne oferă natura. Pentru a-ți întări și mai mult sănătatea, poți profita și de proprietățile excepționale ale unuia dintre cele mai puternice condimente din lume – ghimbirul.

8 schimbări pozitive pentru organism

Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice condimente din lume. Se găsește proaspăt, uscat și sub formă de pudră. Datorită nutrienților și compușilor bioactivi pe care îi conține, ghimbirul este, de asemenea, unul dintre cele mai sănătoase condimente.

  • Diluare

Ingredientele din ghimbir calmează iritațiile din sistemul digestiv. Acestea stimulează producția de salivă și facilitează mișcarea alimentelor prin sistemul digestiv.

Consumul de ghimbir înainte de mese accelerează procesarea alimentelor în stomac și îmbunătățește digestia cu 50%. Puteți prepara ceai de ghimbir fierbând 2-3 cm de ghimbir tocat într-o cană de apă.

  • Greaţă

Dacă aveți greață, consumați 1 până la 2 grame de ghimbir pe zi.

  • Durere

Un studiu realizat de specialiști a constatat că un consum zilnic de ghimbir ameliorează durerile musculare cu 25%.

  • Probleme cardiace

Studiile arată că diabeticii care consumă zilnic două grame de pudră de ghimbir se bucură de o reducere cu 10% a nivelului de zahăr din sânge. Glicemia ridicată este un factor de risc major pentru bolile de inimă.

  • Reducerea colesterolului

Experții spun că un consum zilnic a cel puțin 3 grame de ghimbir (în forma preferată) poate reduce semnificativ nivelul colesterolului din sânge.

  • Inflamaţie

Inflamația este responsabilă pentru o serie de boli care amenință organismul. Cea mai frecventă dintre acestea este osteoartrita, care afectează articulațiile. Experții susțin că un consum zilnic de extract de ghimbir ameliorează durerea și reduce nevoia de medicație.

  • Celule dăunătoare

Compușii benefici ai ghimbirului sunt testați pentru rolul lor în tratarea tumorilor. Un studiu a constatat că un consum zilnic de 2 grame de extract de ghimbir a redus numărul de molecule care promovează inflamația în sistemul digestiv.

  • Sănătate mintală

Îmbătrânirea este un proces care poate fi accelerat de o serie de factori, cum ar fi inflamația cronică sau stresul oxidativ.

Dovezile ştiinţifice sugerează că antioxidanții din ghimbir suprimă răspunsurile inflamatorii din creier. Consumul zilnic de ghimbir îmbunătățește memoria și sănătatea mintală generală. Folosește ghimbirul în gătit sau în ceai timp de 30 de zile pentru a vedea schimbările pozitive.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel