Din cuprinsul articolului
Această legumă ajută la scăderea colesterolului. Nivelurile colesterolului sunt importante. Ajută să înțelegeți riscul de boli cardiace. Colesterolul este un tip de lipid (grăsime) care ajută organismul să îndeplinească multe funcții importante, dar prea mult colesterol în sânge este dăunător. Se poate acumula în pereții arterelor, le poate afecta integritatea și poate duce la formarea plăcii aterosclerotice (depuneri întărite). Experții spun că o legumă poate ajuta persoanele care au probleme cu colesterolul.
Beneficiile ciupercilor asupra organismului

Ciupercile oferă numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conținutului bogat în antioxidanți, vitamine (D, B), minerale (seleniu, cupru, zinc) și fibre.
Acestea susțin sistemul imunitar, digestia, sănătatea oaselor și a creierului, contribuie la reglarea glicemiei și pot reduce riscul anumitor tipuri de cancer.
Potrivit oamenilor de știință, 100 de grame de ciuperci consumate pe zi, timp de o săptămână, reduce colesterolul cu 12%. Nutriționiștii le numesc „carne de pădure” datorită conținutului ridicat de proteine și datorită aminoacizilor importanți.
Potrivit experților, ciupercile proaspete conțin 2% proteine, în timp ce ciupercile uscate conțin 22%. Acest aliment este scăzut în calorii și are și un indice glicemic scăzut.
Beneficiile pe care ciupercile le au asupra sănătății:
Țin sub control tensiunea arterială: Pot contribui la menținerea sub control a tensiunii arteriale datorită conținutului de vitamina D. Nivelurile scăzute de vitamina D din sânge sunt asociate cu un risc crescut de hipertensiune arterială.
Ajută la combaterea obezității: Acestea contribuie și la menținerea greutății atunci când sunt consumate ca alternativă la carne.
Reduc riscul de cancer: Alimenntul poate preveni dezvoltarea și răspândirea cancerului, arată mai multe studii. Potrivit unei cercetări, riscul de cancer la sân a fost cu 35% mai mic în rândul persoanelor care consumau ciuperci, comparativ cu cele care nu consumau, potrivit Earth.com.
Reduc riscul de depresie: Cercetările arată că aceste legume conțin numeroși compuși bioactivi care pot fi asociați cu reducerea anxietății.
Sprijină sănătatea creierului: Acest aliment ajută la combaterea tulburărilor cognitive, arată cercetările realizate de specialiști.