Sari la conținut

Medicul avertizează: când mierea agravează răceala în loc să o amelioreze

  • de
  • ;
raceala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remediu pentru raceală

Medicul avertizează: Mierea este un antibiotic natural, dar prezintă riscuri pentru persoanele cu diabet zaharat, probleme hepatice și hipertensiune arterială. Dar, potrivit medicului rus Dr. Nadejda Cernîșakova, în unele cazuri, utilizarea sa poate avea efecte adverse.

Când nu ajută mierea

rolul spiritual al mierii
Sursă foto: Terra.com.max

Specialistul explică faptul că, în ciuda ingredientelor sale benefice, mierea poate irita membrana mucoasă a gâtului. Motivul este polifenolii conținuți în ea, care într-o membrană de mucoasă liberă sau inflamată poate provoca iritații suplimentare și pot intensifica tusea.

„Mierea poate face înjurătura în gât datorită polifenolilor pe care le conține. Când membrana mucoasă este relaxată, mierea poate provoca iritații suplimentare și poate agrava tusea”, subliniază Dr. Chernyshova.

Citeste si…

Atenție la diabet și tulburări metabolice

Persoanele cu diabet zaharat trebuie să fie foarte atente. Chiar și o cantitate mică de miere poate crește nivelul zahărului din sânge. Prin urmare, medicul recomandă diabeticilor să controleze cantitatea potrivită și, dacă este necesar, să ajusteze doza de medicamente.

În plus, utilizarea excesivă – mai mult de trei linguri pe zi – poate duce la o sarcină pe pancreas și tulburări metabolice.

Cine trebui să evite mierea

Copiii sub trei ani nu trebuie să consume miere din cauza riscului ridicat de reacții alergice. De asemenea, produsul nu este recomandat persoanelor cu boli hepatice, hipertensiune arterială, hipertensiune arterială și obezitate. În aceste condiții, mierea poate agrava echilibrul metabolic și poate tensiona sistemul cardiovascular.

Citeste si…

Cel mai util tip de miere

Dr. Cernyshova subliniază că cea mai eficientă este mierea de hrișcă, în special pentru persoanele cu hipertensiune arterială și anemie.

„Se caracterizează printr-o culoare maro profundă, cu o ușoară nuanță roșiatică. Acest cupru este bogat în fier și antioxidanți, ceea ce îl face deosebit de util pentru persoanele care suferă de anemie și pentru întărirea vaselor de sânge”, a spus medicul.

În plus, mierea de hrișcă poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arterială.

Citeste si…

Cum recunoști mierea adevărată

Potrivit expertului, mierea de calitate ar trebui să fie densă și aromată.
„Dragulă are o aromă luminoasă, naturală. Mierea de hrișcă are o aromă ușor tartă, care amintește de iod, în timp ce mierea de lime miroase a flori”, a spus Dr. Chernyshova.

Acest articol are un rol informativ și nu înlocuiește sfaturile medicului. Pentru orice decizie privind tratamentul, consultați un specialist.
Etichete:
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Absolventă de Psihologie. Am inceput sa lucrez în presă în 2011, la EvzMonden, InfoActual, AnimalZoo, EVZ și Doctorul Zilei. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate medicale și informații referitoare la evenimentele curente.

Citeste si…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel