Sari la conținut

Cum ne putem înfrânge gândurile negative și depresia? 7 SFATURI de la cel mai fericit om din lume

Cum ne putem înfrânge gândurile negative și depresia? Ne spune un om avizat. Potrivit cercetătorilor, Matthieu Ricard este cel mai fericit om din lume, deși era puțin probabil, prin prisma meseriei sale.

E francez, dar la un anume punct, a decis să întoarcă spatele intelectualității franceze și s-a mutat în India să studieze budismul. Acum este un apropiat de-ai lui Dalai Lama și un apreciat budist.

Richard Davidson, un eminent neurolog,  studiază efectele mediației asupra creierului uman și cercetează mai mulți budiști. I-a conectat lui Ricard 256 de senzori care măsoară activitatea cerebrală,  la Universitatea din Wisconsin. S-a observat că atunci când meditezi asupra sentimentului de compasiune, creierul emite unde gamma asociate cu învățarea, memoria, atenția și conștientizarea. Interesant, se pare că secretul fericirii călugărului este compasiunea. Cercetătorii au descoperit că partea stângă din fața cortexului este mai activă decât cea dreaptă, ceea ce îi induce fericirea și îi reduce tendința spre negativism.

Davidson a spus că cercetează de 12 ani efectul produs în minte, pe termen lung și scurt, al meditației concentrate pe atenție, compasiune și echilibru emoțional.

Matthieu Ricard a vorbit despre meditație, potrivit  thewayofmeditation.com.au

O minte sănătoasă reacționează ca o oglindă. E bine să lăsăm gândurile să apară, dar să nu ne preocupe prea mult. Ca o imagine în oglindă, o vezi, dar nu mereu. Nu lăsa gândurile să te necăjească mereu.

Nu ne putem cenzura gândurile, dar ne putem calma mintea respirând adânc și concentrându-ne pe respirație.

Lucrează la capacitatea de concentrare. E o armă valoroasă.

Când înveți să respiri și să meditezi, te vei simți mai fericit și mai relaxat. Are efectul iubirii pătimașe, doar că aceasta se consumă rapid, ca un foc de artificii.

Cum plantele au nevoie de apă, omul are nevoie de echilibru. Prin meditație, îl vom căpăta și vom scăpa de gândurile negative.

Dacă îți vei conștientiza furia, nu vei mai fi mânios, vei fi conștient.

Cei care spun că nu au timp să se gândească mereu cât timp își consumă nervii și cât timp ar câștiga, dacă ar fi calmi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel