Sari la conținut

Motivul pentru care GUMA de mestecat ÎNGRAȘĂ

Crezi că dacă pe pachet scrie sugar-free (fără zahăr) înseamnă că nu există niciun pericol pentru siluetă? Ei bine, oamenii de știință sunt de altă părere.

Potrivit descoperirilor recente, chiar și guma de mestecat îți poate aduce câteva kilograme în plus.

Explicația: se pare că aroma mentolată pe care o conține te face să poftești la dulciuri și face ca alimentele sănătoase precum fructele și legumele să aibă un gust neplăcut.

Pentru demonstrarea acestei teorii, 44 de voluntari au mestecat gumă, după care au mâncat dulciuri, fructe și chipsuri. S-a descoperit astfel că după ce au mestecat gumă mentolată, participanții au preferat să mănânce dulciuri și să lase la o parte fructele.  ,,Se întâmplă același lucru ca atunci când te speli pe dinți și apoi bei suc de portocale, iar sucul are un gust amărui,” spune nutriționistul Christine Swoboda, unul dintre autorii studiului.

Pe de altă parte, oamenii de știință au descoperit și că cei care mestecă gumă mănâncă mai puțin, însă asta nu înseamnă neapărat că și consumă mai puține calorii.

În plus, guma de mestecat nu te ajută deloc să ai un abdomen plat, deoarece poate duce la balonare fiindcă stimulează activitatea intestinelor, păcălite că vor primi mâncare. Astfel peristaltismul (mișcările spontane ale stomacului utilizate în procesul digestiei care ajută la deplasarea alimentelor prin stomac și prin sfincterul piloric spre duoden) se produce în gol și sucurile digestive sunt secretate în exces.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel