Sari la conținut

Dezastrul de la Suceava: ”Nu au infecționiști sau epidemiologi, bolnavii cu Covid sunt tratați de cardiologi și nefrologi!”

Categoria profesionala cea mai afectata de Covid-19

O cunoscută bloggeriță și scriitoare arată dimensiunile dezastrului din Spitalul județean Suceava: ”Nu au infecționiști sau epidemiologi, bolnavii cu Covid sunt tratați de cardiologi și nefrologi!”

Pacienții au slabe șanse să supraviețuiască, nu primesc tratamentele la timp, iar medicii sunt în haos! Total depășiți de situație.

Ioana Chicet Macoveiciuc, alias Prințesa Urbană, știe exact pulsul, întrucât socrul său este internat la SJ Suceava. Aceasta a declarat pentru Observator: ”Socrul meu nu a primit nici oxigenul necesar, deși este internat cu pneumonie. Nu a făcut nici dializă. Într-un final i s-a administrat oxigenul, dar despre dializă nimeni nu mai vorbește. În opinia bloggeriței, situația este depășită la SJ Suceava. Medicii sunt depășiți, disperați, nu au protocoale, nu au echipamente, sunt foarte puțini. Nu au infecționist, nu au epidemiolog, oamenii care tratează acum suspecții de Covid sunt cardiologi și nefrologi.”

Ioana Chicet Macoveiciuc a subliniat că nici socrul său nu a fost testat în spital.

Suceava este prima zonă din România în carantină din cauza COVID-19. Restricțiile din Ordonanța Militară 6 îi privesc pe locuitorii orașului dar și din alte opt comune aflate apropiere – aproximativ 160.000 de oameni. Cu câteva excepții, nu se intră și nu se iese din acest punct critic pe harta răspândirii virusului. Aproape o treime din totalul de îmbolnăviri provine de aici.

În spitalul judeţean din Suceava se duce o luptă pe viaţă şi pe moarte. Luni seară, în judeţ erau 593 de infectaţi cu Covid 19, o bună parte dintre ei internaţi în spital. Printre ei sunt şi 181 de medici, asistente şi infirmiere, toţi infectaţi. Personalul medical neafectat este puţin, iar oamenii sunt la limită.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel