Sari la conținut

A ajuns la un pas de moarte după o supradoză de sare! Prietenii L-AU PROVOCAT

Prezentarea rapida in urgenta dupa supradoza de sare salveaza viata

Un tânăr care a băut un litru de sos de soia a intrat în comă de la excesul de sare din corp, potrivit Journal of Emergency Medicine.

Tânărul de 19 de ani, care a băut sos de soia dupa ce a fost provocat de prieteni, este prima persoana cunoscută care au luat o supradoza în mod deliberat și a supraviețuit fără probleme neurologice, potrivit medicilor care l-au avut în grija, într-un spital din Virginia.

Prea multa sare în sânge cauzează o boală numită hypernatremia. Problema apare de obicei la persoanele cu afecțiuni psihice care dezvoltă un apetit puternic pentru acest condiment, susține dr. Said. David J. Carlberg, care l-a tratat pe tânăr și care lucrează ca medic de Urgență la MedStar Georgetown University Hospital din Washington.

Citeste si:

Boala este periculoasă pentru că determină creierul să-și piardă apă. Când există prea multă sare în fluxul sanguin, apa iese din țesuturile organismului.

Sosul de soia trebuie consumat în cantități moderate

După ce bărbatul a băut sosul de soia, a început să aibă convulsii. Prietenii care l-au dus în bucluc au fost însă pe fază și l-au dus rapid la o cameră de gardă. I s-au administrat medicamente contra convulsiilor, însă bărbatul a rămas în comă. Ulterior, a fost mutat în alt spital unde i s-a administrat o soluție de apă pentru a i se soate sarea din organism. După cinci ore, nivelul de sare din organism a revenit la normal. Tânărul a rămas în comă timp de trei zile, însă după aceea s-a trezit singur. La o lună după eveniment, bărbatul nu mai are niciun simptom care să trădeze problemele prin care a trecut.

Sinuciderile cu supradoză de sare erau o metodă intens folosită în China antică.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.