miercuri, septembrie 28, 2022

O elevă de 16 ani din Piteşti este internată la Institutul “Matei Balş” cu suspiciune de meningită meningococică, ea fiind transferată de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Persoanele care au intrat în contact cu fata au primit tratament profilactic, iar în şcoală s-au luat măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, arată Ministerul Sănătăţii (MS).

Conform unei informări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Piteşti, judetul Argeş, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr “Matei Balş” din Bucureşti, miercuri dimineaţă, anunţă Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Te-ar mai interesa: De ce sunt mai sănătoase ouăle de prepeliță decât ...

MS precizează că DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, conform metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, scrie News.ro.

Astfel, au fost stabilite persoanele care au intrat în contact direct cu eleva şi a fost administrată chimio-profilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice şi personal auxiliar, precum şi pentru alte două persoane din familie.

Aceeași boală a răpus, acum câteva sîptămâni, două adolescente din București și Vaslui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private