miercuri, martie 22, 2023

A făcut Covid după vaccinare. Un asistent medical din Anglia a fost depistat pozitiv cu Covid la o lună după ce primise prima doză de vaccin, potrivit publicației The Sun. 

David Longden, în vârstă de 43 de ani, ar fi al doilea lucrător din cadrul sistemului de sănătate NHS din Marea Britanie infectat după ce a primit vaccinul Covid de la Pfizer.

Alți membri ai personalului medical NHS au raportat că au luat virusul după vaccinare, potrivit profesorului Tim Spector, care conduce studiul ZOE Symptom Tracker App.

Te-ar mai interesa: Încep să se adeverească previziunile lui Nostradam...

Acest lucru se întâmplă după ce Guvernul Britanic a descis să de a lase o perioadă de trei luni între cele două doze de vaccin necesare.

Inițial, pacienții urmau să primească a doua doză la 21 de zile după prima, oferindu-le un nivel optim de protecție.

A făcut Covid după vaccinare

Modificarea a fost făcută pentru a accelera procesul de vaccinare și, prin urmare, pentru a salva mai multe vieți.

Autoritățile din Marea Britanie s-au declarat „încrezătoare” că prima doză de vaccin oferă o protecție substanțială în termen de două până la trei săptămâni.

Și oamenii de știință spun că protecția împotriva virusului poate dura probabil cel puțin trei luni – dar nu există date concrete care să susțină acest lucru.

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru evitarea instalării diabetului. Ce ...

Experții din sănătate mai spun că poate fi nevoie de câtva săptămâni după vaccinare pentru dezvolatea anticorpilor și, prin urmare, oamenii trebuie să fie în continuare atenți și să respecte regulile de prevenție după ce au primit prima doză.

Nici vaccinul Pfizer, nici cel Oxford / AstraZeneca nu sunt 100% eficiente în prevenirea Covid-19, chiar și după administrarea ambelor doze.

Te-ar mai interesa: Dispneea este simptomul alarmant ce indică un canc...

Asta înseamnă că un număr foarte mic de oameni vaccinți ar putea dezvolta încă Covid-19.

David Longden s-a aflat printre primii care au primit prima doză de vaccin Pfizer în ziua în care a fost disponibil în Marea Britanie, pe 8 decembrie. El a fost vaccinat cu prioritate întrucât lucrează în prima linie la un spital cu bolnavi de coronavirus.

Rapelul- cea de-a doua doză de vaccin- urma să-i fie administrată pe 5 ianuarie, dar nu a mai fost inoculat când Guvernul a decis să mărească intervalul de vaccinare între doze, pentru ca acestea să ajungă unui volum mai mare de populație.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic, reguli de urmat în dieta pentru slăbit:...

Asistentul a fost testat pozitiv pe 8 ianuarie – cu trei zile de data în care urma să facă al doilea vaccin -, dar a observat simptome cu două zile înainte.

„Guvernul trebuie să-și protejeze personalul medical din prima linie – ar fi o greșeală să nu facă asta. În primul val, personalul din prima linie nu a fost întotdeauna protejat de virus din cauza lipsei echipamentelor de protecție. Acum, cred că colegii mei sunt de părere că, în ciuda faptului că avem un vaccin care oferă imunitate de 95%, din nou nu suntem protejați pe deplin” a declarat David Longden pentru The Sun.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra, previziuni sumbre: „Trebuie să ne pr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private